I sommar har jag startat upp en fotoserie med tema Natur, känns alldeles högt aktuellt just nu. Hittills haft tre fotograferingar med temat. Den tredje fotograferingen kände jag att jag ville göra något lite extra och skapade en klänning med mossa, ormbunkar och strån.

Älskar att skapa dessa kreationer och göra någlot utöver det vanliga. Kommer med all säkerhet blir mer av denna vsara. Funderar som bäst på en variation med höst och vinter. Här är resultatet från fotograferingen som jag kallar Nature Kid.

Skogsfotografering med tema natur

Ibland får jag möjlighet att fotografera tillsammans med kollegor, det är så skoj och utvecklande. För ett par veckor sedan fotograferade jag tillsammans med min fina kollega Anna-Maria . Hennes goa energiknippe till dotter var modellen för dagen. Hon älskade att bli sminkad och satt still som ett ljus. Väl ute i skogen så hade hon massor av spring i benen och det gällde att vara med i svängarna som med de allra flesta barn.

Vi fotograferade på kvällen när ljuset är som mest magiskt, dock passar det inte alla barn, tur att kvällarna blir lite kortare och det magiska ljuset är allt tidigare på kvällen.

Jag har en hel del rekvisita i min ägo och den utökas ständigt, skaffar även rekvisita efter önskemål. Önskar ni en barn eller varför inte en familjefotografering med tema så tveka inte att höra av er så planerar vi ihop. Finns några tider kvar för fotografering i höst. Skicka ett mail till info@dreamtales.se för att knipa en av dem.

Denna säsong har jag haft två bröllop, varit andre fotograf på ett bröllop och ännu ett bröllop väntar nu i september. Har haft så himla kul och fått träffa så många underbara människor. Har från alla tre åkt hem med en salig ruskänsla i kroppen, trött ja visst, det tar på krafterna att vara i fokus och på tå för att fånga det som händer men det har givit så mycket tillbaka att det har varit värt ömma fötter och träningsvärk.

Nu börjar jag ladda för säsongen 2020, börjar med att fila på prislistan, efter det blir det att skapa ett informationsblad till blivande brudpar. Ska ni gifta er nästa år och vill ha mig som bröllopsfotograf, hör av er bums för jag bokar endast ett fåtal bröllop per säsong. Börjar alltid med ett möte där jag presenterar hur jag jobbar och ni får berätta kort om er dag. Efter det tar ni ställning om ni vill boka mig som fotograf till er stora dag.

Från ett av sommarens härliga bröllop med Countrytema

I helgen har det varit lite slitsamt, även lite sorgligt men mest befriande. Har nu tömt studion, städat ur och nycklarna är lämnade. Lite besvärligt att försöka få plats med alla prylar här hemma, men med lite knö och lite skohorn så går det. Det är ju dessutom högst tillfälligt. Till i höst så öppnar jag ny studio och jag är så laddad inför att sätta igång att starta upp arbetet med den, kommer att bli så magiskt! 

Nu laddar jag dock först och främst inför vår och sommarsäsongen med alla spännande utomhusfotograferingar som väntar. Har så mycket spännande idéer och taggad till tusen.

Än finns några tider kvar att boka till våren, finns ju så mycket spännande som händer i naturen nu, fotografering bland vitsippor är ju alltid lika magiskt.


 

Året började med en rivstart minst sagt, iaf vädermässigt. Rejäl storm som medförde ett dygn utan el och telefon. Kändes lite märkligt, en känsla av ”vad gör vi nu då?” Måste vi umgås? Ganska nyttigt med dessa avbrott som tvingar en till eftertanke och ger en insikt om att det faktiskt inte är nödvändigt att ha telefonen i handen stor del av den vakna tiden. Ett av mina mål för året ska bli mindre telfonsurfa och mer skissa i min idebok. Inte bara skissa utan även se till att det blir nått av skisserna. Några vinterideer finns där redan…

Lite ledsen över att vädret inte riktigt går min väg just nu, vill ha några grader kallt och marken täckt av snö, har ju några fotoideer och modeller som väntar tålmodigt. Nåja vintern ska ju vara ett par månader till så det löser sig nog.

Skulle det nu inte bli vinterväder får jag väl ta till plan B och mina kunskaper i Photoshop för att skapa vinterkänslan.

Nu är veckans sista arbetsdag här och jag ser verkligen fram emot helg och tid för skapande och vila.

Ha en fin fredag alla go vänner!

Året som vi nu lämnat bakom oss har varit ett tufft år på många vis, energin har inte räckt till allt jag velat göra. Jag har fått prioritera det viktigaste, det har dessvärre även inneburit att sånt jag brinner för har fått stå tillbaka lite. Jag kan se i backspegeln att jag gjort alldeles för lite egna projekt, alldeles för lite bananas i redigering. Det senare har till stor del berott på att min dator segade ihop och tog för mycket glädje och inspiration. Nu finns här en nya dator, en ihopbyggd gamerdator, har tom skaffat mig en gamingmus, vet att det kanske inte är korrekt men jag känner verklig lycka över dessa nya prylar. De underlättar ju mitt jobb med bilder så otroligt mycket, så mycket att några nya bilder har blivit till, en av årets mest gillade bilder på instagram är denna. Den illustrerar hur viktigt det är att hålla ihop när utmaningarna känns alltför tunga. 

Jag har inte givit några nyårslöften, har iaf aldrig kunnat hålla dem, så jag har istället satt upp några mål. Bland annat mer aktivitet på bloggen, fler kreativa projekt, lyssna på mig själv och min kropps signaler (kommer nog bli det svåraste), och göra minst en resa under året. Utifrån fler kreativa projekt så har jag bestämt mig för att ta upp projektet med tolka svenska låtar, det kommer bli lite annorlunda tolkningar och mer realistiskt antal, mitt mål är ett i månaden och en utställning med dessa när året är slut. Sådär ja, nu är det sagt och bara att se till att hålla mig på spåret och få allt gå i lås!Gott nytt år på er alla

Luften är klar och ljuset är så magiskt. Äppelträden dignar av frukt, tror aldrig vi haft så mycket äpplen på vårt träd som i år. Dessutom är de så himla stora och fina. Ni kan ju gissa hur det triggar fotografen i mig. Åker ofta runt och letar efter magiska fotoplatser, glömmer att jag faktiskt att jag har en hel massa fina platser precis runt min knut. Så nu i höst har jag haft några barnfotograferingar hemma i min trädgård. Tror nog att ordspråket “gå över ån för vatten” kan passa här.

Hemma är dessutom lätt att sätta upp flera olika scener utan att behöva släpa runt att för långt med olika rekvisita. Fast ibland behövs inte så mycket rekvisita, ibland räcker det med naturen och fånga barnets nyfikenhet och upptäckarlusta.

Fotograf Uppsala FamiljefotografDen här lilla gobiten var fullt fokuserad på att krypa runt och titta sig omkring.

Barnfotograf Uppsala FamiljefotografSjälvklart plocka upp intressanta objekt och studera lite närmare. Röda fina äpplen är ju verkligen spännande.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-UppsalaSjälvklart räcker det inte med att titta, det måste ju smakas på för att undersökas ordentligt.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-Uppsala Barnfotograf-AlundaPå min morgonpromenad idag såg jag att löven börjat falla från träden, löv i vackra färger. Så nu är är högtid att boka tid för höstfotografering. Så mysigt med stickade tröjor, tuppluva och bus bland höstlöven. Ser så fram emot alla härliga höstfotograferingar utomhus innan det är dags för att öppna upp studion och busa inomhus istället.

Lördagen var en helt magisk dag, en dag med många känslor och omgiven av härliga glada människor. Min fina fördelat kollega och numera fina vän gifte sig med sin Jim. Jag hade den stora äran att var fotograferande gästen, en kombo jag älskar! Vi började dagen i Uppsala med porträttfotografering innan avfärd mot Ärentuna kyrka där vigsel och fest ägde rum. Titta så fina de är

Vädret var helt på vår sida hela dagen, kom en liten regnskur på kvällskvisten precis som det bör så det bringar lycka över paret. Nu tror jag inget sådant behövs för dessa två, den är verkligen perfekt match och lyckan finns som en bubbla runt dem, en bubbla inget kan spräcka.

Måste även visa en bild på deras lille som med sitt alldeles sprakande röda hår och ögon att drunkna i, jag erkänner, denna pojke stal mitt hjärta rean första gången jag träffade honom och han har det fortfarande i sin hand. Ni förstår varför va?

Känns faktiskt riktigt lätt att åka till jobbet idag, dels är jag så fulltankad av kärlek efter lördagen, dels är det bara idag, sedan har jag en dryg veckas semester och ett äventyr att se fram emot.

En av de bästa bitarna med att vara fotograf är att få följa familjer och hitta nya vänner. Alldeles i början sökte jag tjejmodeller en sommar och Annah nappade med sin lilla tjej. När det sedan var dags för barn nummer fyra i familjen så träffades vi fyra gånger under den graviditeten både med och utan övriga i familjen. Så den här lille killen har jag haft förmån att följa sedan han låg i mammas mage.Även barn nummer fem fick jag äran att dokumentera väntan. En riktig liten godbit som bara ler.

Den här charmören kunde inte gå när jag träffade honom första gången, nu är det full fart på benen, funderingarna och orden. Helt seriöst har han charmat sönder mig totalt, han har så mycket finurligt i tankarna och bestämde åsikter om saker och ting. Och så söt med sitt ljusa lite vilda hår, trodde jag skulle då sötdöden när jag såg honom i sina hängslen och kepsen, alltså jag är kär…..Älskar att få ta familjebilder som visar hur det är, inte uppställt och alla tittar in i kameran, utan direkt ur verkligheten. Som mamma Annah säger, med fem barn i familjen är det aldrig tråkigt, alltid händer det något. Det här är en av de familjebilder jag älskar mest, det händer så mycket i den och den visar verkligen hur småbarnslivet är.Hoppas verkligen jag får förmånen att träffa dessa underbara alldeles snart igen! Och även andra härliga familjer med sina personligheter!

På nått vis tycker jag att ballonger hör sommaren till precis som skrubbsår på knäna när man är barn. Tidigare i sommar hade jag ett fotoprojekt med ballonger och köpte därför en heliumtub ov fina ballonger. Fick både helium ov ballonger över så när jag skulle träffa lilla K för fotografering så kändes det självklart att ta med ett gäng ballonger i härliga pastelliga färger. Vi träffades på en av mina favoritplatser, Österbybruks herrgård, och vi hade en perfekt sommarkväll med det där speciella kvällsljuset.

Vi hade en riktigt rolig stund i parken trots att myggorna var lite ettriga, men de hade svårt att få fatt i oss när vi busade loss.

Det är absolut inte sista gången jag har ett knippe ballonger med mig vid fotografering, de förhöjde verkligen sommar känslan i bilderna, eller hur?

NNu känns det som om den här underbara sommaren håller på att ta slut och lämna oss för hösten. Älskar hösten med den klara underbara luften, stickade tröjor, tända ljus och sist min inte minst de sprakande färgerna. Än finns några tider kvar för att boka en höst fotografering med både bus och ballonger!

när mina barn var små så fotograferade jag dem flitigt, många bilder finns på dem och en hel del på dem tillsammans med pappan. Däremot är bilderna där även jag är med få och de få som finns är värdefulla skatter. Erkänner villigt att jag är lite ledsen på mig själv för att jag inte såg till att vara med på fler bilder. Orsaken att det inte är så är dels att jag var den som mestadels stod bakom kameran men även att jag inte kände mig fin nog. När jag nu tittar på de få bilder som finns ser jag inte det jag då såg att jag bara uppskattar bilderna som finns. Med tanke på detta som jag nu inte kan ändra på så blir jag så glad när jag får fotografera föräldrar och deras barn, i synnerhet mammorna eftersom jag vet hur värdefulle bilderna kommer att vara om några år. Den här vackra mamman och hennes fina dotter har jag haft äran att följa i några år. Först vid provfotografering, sedan bröllop, graviditet, nyföddbilder och nu mamma dotter.

Så himla fina tillsammans, nästan så att tårarna började trilla och jag var tacksam över att jag hade kameran i ansiktet.

Vi hade en fin stund tillsammans och jag är alldeles övertygad om att dessa bilder kommer att vara viktiga många år framöver.

Så strunta nu i fånfängan och rädslan över att du har dubbelhakor, mammamagen kvar, att tröttheten över utebliven sömn syns allt för väl i ditt ansikte. Se till att få bilder på dig och ditt/dina barn. Du kommer vara lycklig över dem om tio år det kan jag garantera.

Än finns tider för fotografering utomhus och snart öppnar studion för säsongen. Passa på att boka din tid, kanske ta bilder och överraska pappan på fars dag, eller bara för din egen skull!

Har länge tänkt att jag ska komma igång med bloggandet mer regelbundet, nu har jag skaffat mig en iPad för att lättare kunna skriva när jag är i farten. Idag kom den och nu finns inga ursäkter så det är bäst att jag kommer igång.

Sommarsäsongen börjar lida mot sitt slut och jag börjar planera för hösten och studiofotograferingar. En hel del ny rekvisita har köpts in och en del har snickrats ihop. Jag har stått för idéer och planering och gubben har fått stå för arbetet, bra uppdelning tycker jag. Lördagen den 22 september 10-14 kommer jag ha höstöppning i studion med fina erbjudanden. Erbjuder 4 tider för fotograferingar, boka via info@dreamtales.se, först till kvarn.

 

 

Så var det dags för årets första minisessions. Jag är så pepp på att få träffa söta barn och deras föräldrar. Få busa loss och skapa minnen för familjerna, minnen att plocka fram många år framöver. Snart dags att se till och få i mig lite frukost, antar att jag kommer behöva massor av energi för denna dag.

Kamerorna är väl förberedda för dagens äventyr, batterierna är laddade, minneskort tömda, allt packat i väskan.

Så nu kööör vi så det ryker!! Ha en fin dag alla !

Regnet smattrar mot fönstret och det är minst sagt ruggigt ute, under dessa kvällar älskar jag att hoppa i favoritpyamasen, på med bästa gåbortssockarna och krypa i upp i soffhörnet med datorn. Jag får ett sånt lugn av att höra regnsmattret och tankarna som annars far som värsta ordsalladen på motorvägen blir mer greppbara och lättare att styra. Just ikväll så blir det lite ansiktslyft av hemsidan, älskar att vårstäda, iaf digitalt att fara runt med dammvippan är mindre skoj.

Snart är det helg och just denna helg står en skoj familjefotografering på schemat,som jag sett fram emot den.Imorgon ska jag hämta ut paket med skoj ny rekvisita just till denna fotografering. Blir ni nyfikna? Bra, men tyvärr för ni vänta tills på söndag för att få veta mer. Egentligen hatar jag cliffhanger för jag är så rädd att missa fortsättningen, men jag lovar att på söndag kommer en sneakpeek.

Tills dess bjuder jag på ett gäng bts bilder från Gotland.

 

Förra helgen var jag iväg på workshop med Helena som har konceptet Wishitdreamitdoit ett mycket bra koncept som passar mig perfekt. De flesta av hennes workshops går utomlands och har inriktning bröllop med 12 deltagare. Den här var på Gotland och var lite intimare med endast två deltagare och tema kreativ fotografering. Vi hade två tappra och otroligt duktiga modeller som gjorde ett fantastiskt jobb framför våra kameror trots att det mellan varven blåste ganska kallt. Vi hade dessutom flera olika locations och jag har en hel hög med bilder att skapa olika storys med. Här är Tilde vid havet som var första kvällens location.

Och Julia som dansar med vinden

Dag två hann vi med en hel massa skoj, började vid ett hus med historia, vid havet och sedan avslutade vi i skogen i närheten av stugan vi bodde i. Här är en bild jag lekt lite med, lite annorlunda coolare look …En riktigt bra workshop som satt fart på skaparlustan och även boostat med lite nya kunskaper och tankesätt. Ett bra avstamp inför våren. Kommer komma lite mer bilder från denna workshop var så säker….. Ha en fin söndag!

I januari hade jag den sötaste lilla Kanin ni kan tänka er på besök i studion, att den här lilla tjejen dessutom har en alldeles speciell plats i mitt hjärta gjorde inte saken sämre. Kolla hennes leende och hennes ögon, man måste verkligen ha stenhjärta för att inte smälta, jag har då rakt inget stenhjärta så mitt smälte som isglass i strålande sol.

Hon inte bara smäller av ett leende som får mig tappa kontrollen, ni skulle hört hennes porlande skratt när hon hittade sina fötter, hon låg där och små jollrade, men när hon hörde kameran så vände hon ansiktet mot den som den vanaste modellen i världen.

Älskar att få besök av dessa små söta tjejer och killar men sina härliga personligheter, när de packat ihop och gått hem, sätter jag mig en stund och känner tacksamhet över att jag får göra detta. Nu väntar jag på leverans av en tavla med denna sötnos som ska hänga i studion. Kanindressen som hon har på sig samt en hel del annat finns att låna i studion vid fotografering.

Förra helgen hade jag en vinterfotografering, till den gjorde jag en krona. Fick en del frågor om hur jag gjort så jag tänkte att jag gör ett blogginlägg. Den är egentligen väldigt lätt att göra och att variera så att den blir unik. Började med att ge mig ut i skogen och plockade hem ris och kvistar, tog även några strån av den tjockare typen. Lät de ligga inne på tidningspapper över natten för att torka. Därefter plockade jag fram det som behövs. En sekatör, limpistol, resårband 3 cm brett.

Jag har min kompis Hedda (ett frigolithuvud från panduro) så jag limmade i hop resår bandet först. Om du inte har ett huvud så är det bättre att göra det sist. Se till att något under typ plast eller bakplåtsunderlägg av teflon både vid limning och sedan vid målning. Knipsa av ris och kvistar i önskad längd med sekatören. Limma sedan fast dem med limpistolen, går säkert bra med annat lim. Det jag gillar med limpistolen är att limmet är genomskinligt och lätt att fixa lite droppar och känsla av att det rinner. Även lätt att strössla på lite glitter om så önskas.

När limmet har torkat, lägg kronan på plast och spraymåla, jag köpte en burk silver på panduro för 99 kr. Spraya så att både kvistar och resårband blir jämnt silvriga. Tips är att hålla till utomhus då i alla fall min färg luktade väldigt starkt. När allt torkat limma ihop resår bandet så att det passar ditt huvud. Sedan är det redo att användas.

Dekorera gärna med lite bling. Jag tog ett halsband jag köpt på HM på och slängde på för att ge det lilla extra vid fotograferingen. Så här blev ett av resultaten från fotograferingen.

Nu klurar jag som bäst på nästa skojiga krona jag ska skapa. Till den kommer jag behöva en keps och kartong. Men det får bli ett annat inlägg 🙂

NU FINNS ENDAST EN BOKNINGSBAR TID KVAR!

Lördagen 3/2 kommer studion fyllas med bus och skratt, då är det dags för årets första minisession. Fotografering i ca 20 minuter, finns två set-up i studion att välja mellan. Finns kläder och annan rekvisita att låna under fotograferingen.

Boka din tid i  formuläret nedan, skriva gärna om ni har några specifika önskemål. Välj tid genom att klicka på klockslaget så kommer tillgängliga alternativ upp.

Fotograferingen är kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder ni önskar beställa. Förmånliga paket med digitala filer och produkter erbjuds, mer info skickas ut vid bokning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser fram emot att träffa er och få busa loss en stund med era barn.

Bokningsformulär, skriv önskad tid i meddelande, nu finns endast en tid kvar att boka!

[contact-form-7 id=”711″ title=”Minisession 3 februari”]

 

 

Avslutade 2017 med en gravidfotografering med fina Cajsa som väntar sitt första barn. Inför fotograferingen fixade jag en svart tyllkjol då hon passar bäst i mörka färger. Vi tog både utomhusbilder en bit från gården där hennes mamma bor och inomhus i stallet där hon har sin häst och tillbringar mycket tid. Tanken med bilderna var lite tufft med romantiskt inslag. Tycker vi lyckades riktigt bra. Vi började som sagt ute vid en vacker björkallé (kan ni tänka er fin den kommer bli i vår/sommar)

Vi hade tur att det inte var jättekallt ute denna dag, vi var dock inte ute så länge utan letade istället oss in i stallet, där fanns en del fina bakgrunder så jag gick igång på, hur fin är inte den här dörren?

Avslutet på fotoåret 2017 blev ett toppenavslut och jag känner mig redo inför 2018 års utmaningar och möten. Igår var det dags att kicka igång 2018 men årets första fotografering, modellen för dagen är en ung tjej som jag beundrar så mycket, sån styrka och glädje hon besitter trots de motgångar hon haft. Platsen för fotograferingen åker jag förbi varje dag till och från jobbet och jag har verkligen längtat efter att få fotografera där. Igår var det äntligen väder för att genomföra den planerade fotograferingen. Vädret var hel perfekt, lite kallt och inte allt för mulet.

Ser ni några likheter på bilderna, förutom att det är två skönheter? Just det de ha har samma kläder på sig och ändå blir det så olika uttryck. Dessa tyllkjolar är ju perfekta på det sättet att de passar alla oavsett storlek, gravid eller inte gravid. Jag har i dagsläget fyra olika färger för utlån vid fotografering, vit, ljusblå, ljusrosa samt svart. Har även några toppar som passar till. Under januari kommer jag fotografera och lägga upp ett galleri på de gravidkläder som finns i dagsläget att låna. Planer på mer gravidklänningar finns, funderar bara på vilka färger jag ska satsa på, vilken är din favoritfärg?

Så har det nästan gått en vecka på det nya året, har haft en lugn och god start på 2018. Ett år där jag har en del planer och uppsatta mål, men innan jag går in på det nya året känns som om det vore bra att knyta ihop säcken för det gamla året. År 2017 var för min del ett mycket bra och utvecklande år både privat, personligt och fotografmässigt. Jag började min utbildning som Beroendeterapeut i januari och tog examen i december, jisses vad glad jag är att jag hoppade på den utbildningen och att jag avslutade den. Utbildningen gav mig inte bara nya kunskaper, den utvecklade mig otroligt mycket på det personliga planet, dessutom lärde jag känna 19 helt otroliga människor som jag kommer bära vid mitt hjärta för evigt.

 

Började även året med Gabriellas utbildning “Det ultimata coachingprogrammet för fotografer” jisses vad utvecklande och gav en bra grund för mitt företag. Nu har jag hoppat på den en gång till då jag tycker repetition är bra och i år kan jag fokusera till 100%. Dessutom medverkar även Emelie i år, känns som en riktig drömduo att få ha som lärare i tre månader. Under 2017 åkte jag på två fotoworkshops utomlands, så inspirerande och utvecklande. I maj åkte jag med Hélena till Dorset, England. Har alltid drömt om att få åka till Engelska landsbygden, kan bara konstatera att det levde upp till mina förväntningar, bigtime. En mycket bra organiserad workshop som gav mig nya kunskaper och en hel hög av nya bilder. Med på den resan var Fredrik som driver bloggen Fredriks fika på tidningen hembakat, han gav oss tips och knep för fotografering av bakverk, vi fick dessutom smaka på hans läckerheter sedan, smakade inte fy skam jag jag säga!

I början av Juli var det dags för Island med Emelie, återigen grym miljö, härliga ledare och goa kollegor. Tyvärr var resan lite för kort för att hinna med att njuta av det storslagna landskapet, men jag ser resan som en teaser. Nästa gång blir det en längre tripp till detta land.

I juni nådde jag ett av mina stora mål och tillsammans med min grymma kollega Anna-Maria så hyr jag nu en studio i centrala Uppsala. Den är nu fullproppad med härlig rekvisita och vi har fått till två väggar att fotografera emot. Vi har under hösten fotograferat barn, familj och gravida i studion.

Ser så fram emot årets fotograferingar både i studion och utomhus, på tisdag så är årets första studiofotografering inbokad. Men redan idag blir årets första fotografering, håll utkik på instagram för resultat av den fotograferingen. Önskar er nu en fin lördag och ser fram emot att träffa er i år.

 

Att vara storasyster till fyra små bröder är ett äventyr varje dag, och denna tjej tacklar det äventyret med bravur. Har haft förmånen att få träffa henne flera gånger både med och utan bröder, hon kivas så där lagom som syskon ska men är även så där beskyddande som bara en stora syster är. En dag i höstas åkte vi på äventyr, bara hon och jag. Först blev hon lite förvånad att inte ens mamma skulle med, efter en stund så gick det inte att ta miste på stoltheten över att få vara alldeles ensam om uppmärksamheten. Vi åkte till en hembygdsgård är det finns både skog och gamla fina hus. Med fanns cape, låda med äpplen och ljuslyfta.Hon gick snabbt in i rollen som lilla rödluvan, hon är minsann en van modell trots sin låga ålder.

Hon var så tapper och hängde med på alla mina ideer trots att det var lite kyligt i luften. Hon är en van modell denna lilla tjej trots sin låga ålder och att anta olika ansiktsuttryck är ingen match för denna tjej, hon hittade uttrycken direkt, lite bus i blicken….

Rädd för stora stygga vargen….Allvarlig och på sin vakt….

Vi hade en så rolig stund och när vi packade in i bilen så frågade hon mig om jag visste vad hon tyckte varit roligast. Det visste jag så klart inte, svaret kom rappt och säkert, Alltihop! När jag lämnat av henne och åkte hemåt satt jag med varmt hjärta och fånigt leende. Sån himla förmån att få umgås en stund med dessa små, få ta del av deras tankar, funderingar och små bus.

Har du eller ditt/dina barn något ide på ett äventyr som passar just er? Tveka inte att höra av er så planerar vi tillsammans! Jag har massor av rekvisita och är alltid på hugget att sy eller skaffa nytt om så skulle krävas.

 

Äntligen har jag satt mig och tagit tag i hemsidan, har haft en tanke att skapa gallerier, idag har jag fixat två stycken, ett för barnporträtt och en för gravidporträtt. Känner mig så nöjd att jag äntligen fick det gjort. Bara att fortsätta och skapa minst två till. Nästa projekt blir att uppdatera prislistan för 2018. Känner mig på gång nu,,,

Först ska jag ut och roa mig, idag blir det en tjejtripp till Stockholm tillsammans med min lillasyster, god mat och hotellmys. Kommer att ladda mina batterier på allra bästa sätt så jag är redo för nästa veckas väntande fotograferingar, två gravidfotograferingar och en barnfotografering, samt en kreativ julfotografering. I veckan har jag fått leverans av värmekuddar och en topp för kommande gravidfotografering i höst och vinter. Vinterfotografering är ju så magiskt.

Nu är det dags för frukost och packa väskan. Ha en fin lördag allihop

Älskar när jag får följa människor och dokumentera deras viktiga ögonblick i livet. I vintras fotograferade jag en blivande vacker mamma i det härliga vinterlandskapet. För två veckor sedan kom föräldrarna med sin guldklimp för Sitting session. Deras lilla kille charmade bort mig totalt, så söt och go som få. Så förnöjsam hela tiden och full av upptäckarlusta.

Träbilen var väldigt spännande att undersöka, särkilt hjulen tyckte han var spännande.

Som sagt väldigt nyfiken liten kille som gärna ville se sig omkring

Den fina dressen han har på sig finns att låna i studion, den passar barn ca 8-12 månader.Nu har det även kommit några fler bakgrunder till studion. För bokning fyll i bokningsformuläret eller sicka ett mail på info@dreamtales.se

 

 

Något jag älskar är att fotografera barn i alla åldrar, att få fånga deras personlighet och att få sno åt mig lite gos om barnet så tillåter. De är alla så unika och det är en förmån att få umgås med dem en liten stund. Nu inför denna höst och vintersäsong har jag studio i centrala Uppsala, vi har fixat och grejat med den sen i somras och nu är den redo att ta emot barn och föräldrar. Vill ni ha bilder till jul så är det hög tid att boka nu, inte många tider kvar i november.

Förra lördagen regnade det både på tvärsen och på längden, en riktig ruskdag utomhus. Inne i studion var det dock varmt och mysigt. Dessutom förgylldes den med porlande skratt och söta små barn som charmade mig totalt. De hade så klart med sig sina supertrevliga föräldrar med. Bland annat kom denna lilla söta tjej vars leende som smälte mitt hjärta. Hon tyckte att det fanns en hel del spännande att titta på och upptäcka i studion. Bilen i hennes hand var en av favoriterna.
I vår studio finns en hel del leksaker och spännande rekvisita att välja mellan vid en fotografering, även en del kläder, mössor och filtar i olika färger och storlekar. Denna lilla sötnos passade alldeles utmärk i kanindressen vi har har. Visst är hon bedårande söt i den? Och hennes ögon, hur vackra är inte de?

Som sagt jag älskar verkligen att få fotografera dessa guldklimpar, att få busa loss liten stund, en del är lättcharmade en del mer skeptiska mot den där stora svarta lådan jag har i mitt ansikte, hur de än reagerar så är de ju så fantastiskt söta allihop.

Det finns som sagt en hel del rekvisita att låna och mer är på ingång. Har ni speciella önskemål så skriv gärna det i bokningsförfrågan. Just nu har vi ett förmånligt studioerbjudande, hör av er om ni vill veta mer.

Förra veckan hade jag besök av en go liten kille den ett härligt smittande leende och gurglande skratt. Vi invigde den nya bakgrunden Bubblor, passar ju riktigt bra då vårt studionamn är Studio Bubbla.

Har ni sett den söta lilla pussmunnen 

Gillade verkligen att ligga i vår träskålDet är så härligt att få träffa alla dessa små sötnötter, de charmar alla sönder mig på sina egna små sätt.

Vill nu passa på att önska er en fin helg!

Nu börjar hösten krypa på, naturen börjar ändra färger och snart sprakar det utomhus. Jag älskar hösten och vill fira den med ett erbjudande på höstfotografering.

Passa på och fotografera barnen eller familjen, perfekta julklappen till släkten. Är du gravid? Passa då på att föreviga magen, fina minnen både för er och för den nya lilla familjemedlemmen. Har flera fina gravidklänningar och kjolar att låna.
Just nu är fotograferingen kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder och eller produkter ni önskar köpa. Inget köptvång.

1-4  digitala bilder 650 kr styck

5 digitala bilder 950

10 digitala bilder 1450

15 digitala bilder 1950

Gäller bokning före 15/10 fotograferingen ska ske före 30/10. Bilderna kan komma att användas i min marknadsföring. För bokning klicka på bokaknappen eller skicka mail på info@dreamtales.se

 

Sedan i juni i år har jag blivit med studio som jag delar med an annan grym fotograf. I studion finns en hel del rekvisita och det fylls på med jämna mellanrum. Studion ligger centralt i Uppsala, finns parkering utanför och gångavstånd från resecentrum.

Trots att sommaren knappt är över har vi börjat med planeringen inför julkortsfotografering. Den 24/9 kommer vi ha lite mys i studion, ha en mysig bakgrund uppbyggd som gjord för julkort att skicka till släkt och vänner. Kommer även finnas möjlighet till bilder utan julkänsla som passar som tavlor på väggen, perfekta julklappar. Fotografering i 20 minuter, inklusive en digital fil och 30 julkort för 990. Vi bjuder på fika och en mysig stund. Endast ett fåtal platser och först till kvarn! Boka på boka@studiobubbla.se eller via bokningsformuläret här på sidan.

Den här lilla vackra goa tjejen hälsade på i studion förra veckan.

 

När hösten närmar sig brukar jag gå in i min lilla bubbla, boa mysigt och tycka att det är riktigt mysigt. Lite som återhämtning från den hektiska högsäsongen. Denna höst kommer dock bli lite annorlunda, dels har jag nu tillsammans med en go kollega skaffat en studio så där kommer det bli full fart hela hösten. Dels har jag börjat få ihop pusselbitarna till ett nytt koncept, ett koncept jag funderat på länge. Nu ska hemsidan stuvas om och få lite nytt utseende. Spännande, eller hur….

Får många gånger höra att jag är så kreativ och ja det stämmer, att få utlopp för min kreativitet är något jag behöver för att må bra. Är jag unik med min kreativitet? Nej det är jag verkligen inte, jag tror nämligen att alla människor är kreativa, det tar sig bara ut i olika former. En del bakar, andra inreder sitt hem, finns de som har god organisation på sin tid och sina saker, allt detta är ju en form av kreativitet. Min kreativitet tar sig mer konstnärlig form och nu i form av bilder. Fick frågan en gång vad jag tycker bäst om i processen, ingen svår fråga alls för mig, jag älskar hela processen. Att få en ide i mitt huvud, söka inspiration, leta rätt på de personer som jag behöver för att genomföra iden, skaffa rätt rekvisita, genomför fotograferingen, sålla ut favoriterna och sedan redigeringen. Alla dessa steg ger mig tillfredsställelse och är både lika roliga som viktiga för slutresultatet. Min allra första fotografering med mer konstnärligt uttryck skedde november -14. Jag hade en ide om en mörk ängel, skaffade kjol och vingar tidigt som låg och väntade på tillfälle. Funderade länge på vem som skulle kunna passa, lite mer tid tog det innan jag hade samlat mod till att fråga modellen. När allt sedan var klart kände jag mig rusigt lycklig, sen kom en tomhet, en känsla av att jag aldrig mer skulle kunna genomföra något liknande.

Tack och lov så blev det ingen engångsföretelse utan jag gjorde flera fotograferingar och kände både samma rus och tomhet efteråt, nu har jag nog gjort det bästa jag kan. Men nej fel igen det blev fler och fler.

Nu blir det minst en mer kreativ fotografering i månaden och tomhetskänslan efteråt är helt borta, den har ersatts av en hunger att vilja skapa mer och mer. Inte är jag längre för feg för att fråga de jag vill fotografera heller. Tyvärr får jag ibland ett nej, inte tyvärr för att jag får ett nej utan tyvärr för att de svarar nej inte känner sig bekväma framför kameran och tror inte att de kan. Min filosofi är att i mina bilder kan alla vara modeller, alla passar inte till alla ideer, men det finns ideer som passar alla.

Så om du har en ide eller dröm om en specifik bild på dig själv eller dina barn så tveka inte att kontakta mig så genomför vi det, älskar nya utmaningar så kom med dem bara ….

Nu är det dags att presentera del tre i mitt projekt där jag sköter alla spakar, makeup, fotografering och modellande. För ett par veckor sedan (eller mer jag minns inte) så testade jag en ide, den blev inte riktigt som jag ville å nu har jag gjort om den och denna gång blev jag nöjd. Den här bilden representerar min busiga sida.

I början av sommaren fick jag hänga med två syskon på lite äventyr i trädgården och skogen runt om där de bor. Det var ett spännande äventyr och jag fick verkligen anstränga mig för att hinna med i svängarna. Som ni ser, full fart och fulla av bus. När jag åkte hem från denna fotografering kände jag mig så glad och påfylld av energi, det är verkligen skoj att få ta del av barnens äventyr en stund, att få en liten glimt av deras värld.

Kommer ni håg mitt projekt som går ut på att skapa iscensatta bilder med mig själv som både modell och fotograf. Som alltid med mina projekt vad det än må handla om så tror jag mig kunna utföra stordåd och spotta ur mig på ingen tid alls, insåg att det här projektet inte går att genomföra ett per vecka utan behöver sin tid. Både planering och genomförande kräver lite eftertanke. Efter att ha genomfört en fotografering jag blev lite tveksam till om den blev som jag tänkt eller inte så la jag upp en bild och kallade det felaktigt för selfiprojekt. Fick en del kommentarer om att det inte syntes att det var jag på bilden och att meningen med selfi är ju att det ska synas. Så därför har jag nu tydliggjort att det inte är klassiska selfi utan mer temafotograferingar. En kommentar jag fick tog jag till mig, att tänka på vad som är jag. Så att mina Fotograferingar i detta projekt kommer nu jag nu ha en tanke med. Den här bilden som är nummer två i projektet skapade jag efter önskemål från en kompis som ville se mig som hårdrockare. Och egenskapen som den här bilden representerar är min lite galna sida samt den typ av musik som jag lyssnade mest på under tonåren (och fortfarande helst väljer). Så även om jag kanske har maskerat mina aniktsdrag med denna bild så finns det andra saker som är typiskt mig.

Jisses vad tiden går fort, hinner som nästan inte med, i alla fall inte att blogga, alldeles för länge sedan sist. Får ta mig i kragen där, för nog händer det saker som är värda att skriva om. I början av maj var jag på workshop i vackra Dorset, England anordnad av Helena. Vilken resa! Den fyllde mig med massor av inspiration och en hel hög med vackra bilder fick jag med mig hem. Vi had förmånen att få fotografera tre fina par. Klänningarna kommer från SensibleM och makeup samt hår fixat av Ida

Hoppas verkligen att jag får möjlighet att göra fler sådana här resor för de är så utvecklande och inspirerande samt ger möjlighet att träffa underbara människor!

Det här projekt har jag klurat på ett tag men inte riktigt kommit till skott. Har inte handlat om tid eller ideer utan mer hinder hos mig själv. Projektet är självporträtt, inga mobilselfies eller fula grimaser utan seriösa porträtt med ett tema och ibland lite redigering ibland mer. Orsaken till detta projekt är att jag får så många gånger höra “jag blir inte bra på bild” “jag tycker inte om att se mig själv på bild” och liknande. Det finns flera kvinnliga fotografer som använder sig själva som modeller och tar fantastiska bilder och jag har tänkt att det där skulle jag med ha gjort och jag vore yngre, smalare och mindre rynkig. Sen slog det mig att jag är ju precis så där kritisk mot mig själv som jag blir ledsen när andra är…. Då såddes ett frö i mitt huvud att vad sjutton nog ska jag väl kunna ta några porträtt på mig själv och skapa bilder av dem. Så i tisdags släpade jag ut kamera och stativ och satte mig för att modella. Hade väl inte tänkt ut nått riktigt tema denna gång utan det var mer att kliva över tröskeln och våga. Kan erkänna att det inte var så läskigt att ta korten men att sedan lägga upp dem på sociala medier och här i bloggen är tokläskigt och jag känner mig sårbar, men det är bra att ta av sig skyddet och göra läskiga saker för det växer jag av. Så här kommer första delen i mitt projekt….

Lite kul var det att lek så som bonus blev det en ny profilbild

Så här ser ni fotografen som modell. Tanken är nu att det ska bli en samling med tio bilder på mig själv med ca 1-2 veckors mellanrum. Förhoppningsvis gör det mig säkrare att vara även bakom kameran och se mig själv på bild och att jag förmedla det till andra!

..på den härliga påsken och långledigheten. Den har gått i återhämtningens tecken och jag börjar känna mig redo för vårruchen. Mycket spännande och skoj kommer hända framöver och då vill jag vara full av energi så att jag orkar med. Har kommit in i ett riktigt bakstim och här bakas matbröd och bullar på löpande band, tänkte mig två olika sorters surdegsbröd idag och ett gäng bullar. Härlig syssla en röd måndag. Allt började med en inspirerande bakkurs (så klart var kameran med) i slutet av mars.

Fyra bakglada tjejer och så Anna som har Annas Bakstuga vägledde oss.

Det blev skratt och flera mumsiga matbröd

Surdegsknäcke

Och ett gänga stora goda bullar.

En väldans lyckad söndag. Gillar du att baka och har möjlighet så boka en bakkurs hos Anna i Rasbo, kan varmt rekomenderas, annars har hon öppet ibland och säljer sitt goda bröd.

Låbga dagar långa ord, eller hur 🙂 Idag håller jag på att smider lite planer, både praktiska hemmaplaner och fotoplaner. Det ska bli fotografering i bokens magiska värld, ideerna är många, nu gäller det bara att få det fungera. Spännande värre. Igår visade jag hur Nina förvändlades till en lite läskig Snövit. Fick då en ide att skapa ett kollage av bilder från de fotograferingar vi genomfört tillsammans för att visa alla hennes “ansikten” tänk vad smink kan förvandla….

Nu ska jag se till att ta tag i dagen och få något vettigt gjort!

Har två kvinnor jag brukar träffa med jämna mellanrum för att go bananas i kreativitet. Vi älskar alla hela processen, från att en av oss klämmer en ide, bombning av inspo, förberedelser och sedan till slut själva fotograferingen. Det är så befriande och energigivande att få släppa lös kreativitetenn och ha skoj. I söndags var det dags igen, denna gång i temat saga med lite tvist. Här är Neta igång med att förvanadla modellen

Den söta modellen Nina börjar nästan se lite otäck ut….

Nu ser ni vem vi hittat inspirationen från va ?

Lite blodröda läppar….

Slutklämmen med lite extra blod.

Ett blodrött äpple och lite photoshop så blev resultatet en bild som hämtad ur en skräckfilm….

En sak är säkert skoj så att det räcker och blir över hade vi i alla fall!

 

Vädret hattar hit och dit och det är en perfekt tid för pyssel  Förra helgen fick jag klar en piratklänning i barnstorlek och i fredags blev en vit tyllkjol klar. Har även pysslat ihop lite rekvisita till bebisfotograferingar. Här kommer bild på piratklänningen och en snöprinssecape. Bilder på de andra sakerna kommer till veckan. Känner mig redo att ta mig an vårens fotograferingar. Vill du boka en fotografering? In och fyll i formuläret så hörs vi BOKA

Ha en fantastisk söndag!

Under 2016 hade jag som mål att lära mig photoshop mer, kom ganska långt men fortfarande förlitar jag mig på actions i vissa läggen för att få fram en effekt. Har köpt flera onlinekurser och tittat mycket på youtube, gemensamt för dessa kurser är att det går fort och jag har svårt att hänga med vilket gör att jag ger upp och hittar min egen väg, inte fel det heller men för mig är syftet med en kurs att lära mig knep som jag sedan kan förfina till mitt eget. Igår släpptes en redigeringskurs på svenska. Har redan hunnit titta på de flesta avsnitten och känner bara WOW!! Det här är precis det jag saknat. Pedagogiskt och lugnt lätt att hänga med i momenten och göra dem på din egen bild. Nu kommer redigeringen i fortsättningen innehålla mindre actions (kanske helt utan snart) och vara så mycket roligare. Har testat ett av avsnitten på en egen bild, här kommer före och efterbild:

Sommaräng org SommarängNu ser jag fram emot sommarens barnfotograferingar och redigieringar! Är du fotograf och fastnat i redigeringen? In här och köp Gabriellas redigeringskurs, väl värd varenda krona!

Förra söndagen hade jag ställt klockan, händer typ aldrig på en söndag men nu hade jag ett viktigt möte bokat. Klev in i bilen kvart i nio, och åkte några kilometer. När jag kom fram höll manen på den vackra hästen Disa att flätas. Hon var riktigt nyfiken på vad jag var för filur och buffade lite på mig. Modellen höll fotfarande på att göra sig i ordning. När alla var klara tog vi oss ut i sagoskogen och där kom hon ridandes på sin stiliga häst…. Rödluva i egen hög person

Sagofotografering Sagofotografering TSagofotografering

Stort tack Linnea, Lotta och Disa för att jag fick äran att fotografera hos er!

Vill du ha fina bilder på dig och din häst? Kika in här för mer information

Ett av mina mål för 2017 är att blogga oftare, det går ju sådär bra, får ta och schemalägga bloggskrivandet så att det blir av. Just nu händer en del i kulisserna, har preci utformat min logga Emelie på Skaparstudion fick uppdraget igen eftersom hon gjorde det så bra förra gången. Jag är supernöjd med resultatet, nu står nya visitkort på to-do, superskoj. Efter det ska brochyr designas och sedan blir det infoblad. Till våren när värmen kommer räknar jag med att allt bakgrundspickel ska vara klart. Här kommer en bild på mor och dotter som togs när första snön kom i vintras. Har satt på loggan bara för att visa vilket bra jobb hon gjort Emelie.

Ha nu en fin tisdag!Porträttfotograf Uppland

Som jag svettats och slitit, inte fått det som jag vill, givit upp för en stund. Senaste veckan bestämde jag mig för att nu räcker det, klart jag ska få min hemsida som jag vill ha den. Och nu så kan jag konstatera ännu en gång att när jag vill något och ger mig sjutton på det så kan jag. Nu är de viktigaste sidorna klara och jag känner mig så nöjd med min insats. visst det finns en till att finslipa och att lägga till, en hemsida ska ju leva och det är bäst att jag ser till att ändra lite nu och då så jag kommer ihåg hur man gör. Nu är det fredagkväll och jag är ganska trött efter en tuff vecka på jobbet och kvällsslitet med sidan men hårt slit lönar sig så är det bara! Här kommer en bild på vackra mamman i min hemmsydda rödluvancape, har fått lite dille på att sy cape, två har det blivit hittills, tre till på gång.

Gravid fotograf Uppsala

Nu tänker jag ta kväller och sjunka ner i fåtöljen, ha en fin kväll allihop!

Detta år kommer bli utvecklingens år, börjar året med ett tre månader långt coachingprogram, sista veckan i januari där min utbildning till Beroendeterapeut igång. Spännande så det förslår och jag är så himla laddad. Årets alra första fotografering blev på min vackra kollega som vänta sitt femte barn, så häftig på många vis att ha fått följa graviditeten. Den andra fotograferingen blev en som jag haft i mitt huvud länge efter att ha hittat en bild som satt sig på min näthinna. I december fick jag äntligen enerign till att sy ihop tyllkjolar som behövdes. Den söta modellen gjorde jobbet med självsäkerhet som imponerade på mig och bilderna blev precis så bra som jag hoppats på. Eftersom hon var så duktig och tyckte att det var så kul så gjorde vi två fotograferingar i en, med två olika outfit och sminkningar. En lite tuffare med färg…. (den planerade)Ebba 2

Bonusfotograferingen mer ljuv framtoning

Ebba

En vacker ängel

Ängel porträtt

Nu hoppas jag att fotograferingsåret fortsätter lika bra som det startat!

Ha en fin måndag! <3