Nytt projekt

Det här projekt har jag klurat på ett tag men inte riktigt kommit till skott. Har inte handlat om tid eller ideer utan mer hinder hos mig själv. Projektet är självporträtt, inga mobilselfies eller fula grimaser utan seriösa porträtt med ett tema och ibland lite redigering ibland mer. Orsaken till detta projekt är att jag får så många gånger höra “jag blir inte bra på bild” “jag tycker inte om att se mig själv på bild” och liknande. Det finns flera kvinnliga fotografer som använder sig själva som modeller och tar fantastiska bilder och jag har tänkt att det där skulle jag med ha gjort och jag vore yngre, smalare och mindre rynkig. Sen slog det mig att jag är ju precis så där kritisk mot mig själv som jag blir ledsen när andra är…. Då såddes ett frö i mitt huvud att vad sjutton nog ska jag väl kunna ta några porträtt på mig själv och skapa bilder av dem. Så i tisdags släpade jag ut kamera och stativ och satte mig för att modella. Hade väl inte tänkt ut nått riktigt tema denna gång utan det var mer att kliva över tröskeln och våga. Kan erkänna att det inte var så läskigt att ta korten men att sedan lägga upp dem på sociala medier och här i bloggen är tokläskigt och jag känner mig sårbar, men det är bra att ta av sig skyddet och göra läskiga saker för det växer jag av. Så här kommer första delen i mitt projekt….

Lite kul var det att lek så som bonus blev det en ny profilbild

Så här ser ni fotografen som modell. Tanken är nu att det ska bli en samling med tio bilder på mig själv med ca 1-2 veckors mellanrum. Förhoppningsvis gör det mig säkrare att vara även bakom kameran och se mig själv på bild och att jag förmedla det till andra!

No Comments

Post A Comment