Året började med en rivstart minst sagt, iaf vädermässigt. Rejäl storm som medförde ett dygn utan el och telefon. Kändes lite märkligt, en känsla av ”vad gör vi nu då?” Måste vi umgås? Ganska nyttigt med dessa avbrott som tvingar en till eftertanke och ger en insikt om att det faktiskt inte är nödvändigt att ha telefonen i handen stor del av den vakna tiden. Ett av mina mål för året ska bli mindre telfonsurfa och mer skissa i min idebok. Inte bara skissa utan även se till att det blir nått av skisserna. Några vinterideer finns där redan…

Lite ledsen över att vädret inte riktigt går min väg just nu, vill ha några grader kallt och marken täckt av snö, har ju några fotoideer och modeller som väntar tålmodigt. Nåja vintern ska ju vara ett par månader till så det löser sig nog.

Skulle det nu inte bli vinterväder får jag väl ta till plan B och mina kunskaper i Photoshop för att skapa vinterkänslan.

Nu är veckans sista arbetsdag här och jag ser verkligen fram emot helg och tid för skapande och vila.

Ha en fin fredag alla go vänner!

Året som vi nu lämnat bakom oss har varit ett tufft år på många vis, energin har inte räckt till allt jag velat göra. Jag har fått prioritera det viktigaste, det har dessvärre även inneburit att sånt jag brinner för har fått stå tillbaka lite. Jag kan se i backspegeln att jag gjort alldeles för lite egna projekt, alldeles för lite bananas i redigering. Det senare har till stor del berott på att min dator segade ihop och tog för mycket glädje och inspiration. Nu finns här en nya dator, en ihopbyggd gamerdator, har tom skaffat mig en gamingmus, vet att det kanske inte är korrekt men jag känner verklig lycka över dessa nya prylar. De underlättar ju mitt jobb med bilder så otroligt mycket, så mycket att några nya bilder har blivit till, en av årets mest gillade bilder på instagram är denna. Den illustrerar hur viktigt det är att hålla ihop när utmaningarna känns alltför tunga. 

Jag har inte givit några nyårslöften, har iaf aldrig kunnat hålla dem, så jag har istället satt upp några mål. Bland annat mer aktivitet på bloggen, fler kreativa projekt, lyssna på mig själv och min kropps signaler (kommer nog bli det svåraste), och göra minst en resa under året. Utifrån fler kreativa projekt så har jag bestämt mig för att ta upp projektet med tolka svenska låtar, det kommer bli lite annorlunda tolkningar och mer realistiskt antal, mitt mål är ett i månaden och en utställning med dessa när året är slut. Sådär ja, nu är det sagt och bara att se till att hålla mig på spåret och få allt gå i lås!Gott nytt år på er alla

Luften är klar och ljuset är så magiskt. Äppelträden dignar av frukt, tror aldrig vi haft så mycket äpplen på vårt träd som i år. Dessutom är de så himla stora och fina. Ni kan ju gissa hur det triggar fotografen i mig. Åker ofta runt och letar efter magiska fotoplatser, glömmer att jag faktiskt att jag har en hel massa fina platser precis runt min knut. Så nu i höst har jag haft några barnfotograferingar hemma i min trädgård. Tror nog att ordspråket “gå över ån för vatten” kan passa här.

Hemma är dessutom lätt att sätta upp flera olika scener utan att behöva släpa runt att för långt med olika rekvisita. Fast ibland behövs inte så mycket rekvisita, ibland räcker det med naturen och fånga barnets nyfikenhet och upptäckarlusta.

Fotograf Uppsala FamiljefotografDen här lilla gobiten var fullt fokuserad på att krypa runt och titta sig omkring.

Barnfotograf Uppsala FamiljefotografSjälvklart plocka upp intressanta objekt och studera lite närmare. Röda fina äpplen är ju verkligen spännande.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-UppsalaSjälvklart räcker det inte med att titta, det måste ju smakas på för att undersökas ordentligt.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-Uppsala Barnfotograf-AlundaPå min morgonpromenad idag såg jag att löven börjat falla från träden, löv i vackra färger. Så nu är är högtid att boka tid för höstfotografering. Så mysigt med stickade tröjor, tuppluva och bus bland höstlöven. Ser så fram emot alla härliga höstfotograferingar utomhus innan det är dags för att öppna upp studion och busa inomhus istället.

Lördagen var en helt magisk dag, en dag med många känslor och omgiven av härliga glada människor. Min fina fördelat kollega och numera fina vän gifte sig med sin Jim. Jag hade den stora äran att var fotograferande gästen, en kombo jag älskar! Vi började dagen i Uppsala med porträttfotografering innan avfärd mot Ärentuna kyrka där vigsel och fest ägde rum. Titta så fina de är

Vädret var helt på vår sida hela dagen, kom en liten regnskur på kvällskvisten precis som det bör så det bringar lycka över paret. Nu tror jag inget sådant behövs för dessa två, den är verkligen perfekt match och lyckan finns som en bubbla runt dem, en bubbla inget kan spräcka.

Måste även visa en bild på deras lille som med sitt alldeles sprakande röda hår och ögon att drunkna i, jag erkänner, denna pojke stal mitt hjärta rean första gången jag träffade honom och han har det fortfarande i sin hand. Ni förstår varför va?

Känns faktiskt riktigt lätt att åka till jobbet idag, dels är jag så fulltankad av kärlek efter lördagen, dels är det bara idag, sedan har jag en dryg veckas semester och ett äventyr att se fram emot.

En av de bästa bitarna med att vara fotograf är att få följa familjer och hitta nya vänner. Alldeles i början sökte jag tjejmodeller en sommar och Annah nappade med sin lilla tjej. När det sedan var dags för barn nummer fyra i familjen så träffades vi fyra gånger under den graviditeten både med och utan övriga i familjen. Så den här lille killen har jag haft förmån att följa sedan han låg i mammas mage.Även barn nummer fem fick jag äran att dokumentera väntan. En riktig liten godbit som bara ler.

Den här charmören kunde inte gå när jag träffade honom första gången, nu är det full fart på benen, funderingarna och orden. Helt seriöst har han charmat sönder mig totalt, han har så mycket finurligt i tankarna och bestämde åsikter om saker och ting. Och så söt med sitt ljusa lite vilda hår, trodde jag skulle då sötdöden när jag såg honom i sina hängslen och kepsen, alltså jag är kär…..Älskar att få ta familjebilder som visar hur det är, inte uppställt och alla tittar in i kameran, utan direkt ur verkligheten. Som mamma Annah säger, med fem barn i familjen är det aldrig tråkigt, alltid händer det något. Det här är en av de familjebilder jag älskar mest, det händer så mycket i den och den visar verkligen hur småbarnslivet är.Hoppas verkligen jag får förmånen att träffa dessa underbara alldeles snart igen! Och även andra härliga familjer med sina personligheter!

när mina barn var små så fotograferade jag dem flitigt, många bilder finns på dem och en hel del på dem tillsammans med pappan. Däremot är bilderna där även jag är med få och de få som finns är värdefulla skatter. Erkänner villigt att jag är lite ledsen på mig själv för att jag inte såg till att vara med på fler bilder. Orsaken att det inte är så är dels att jag var den som mestadels stod bakom kameran men även att jag inte kände mig fin nog. När jag nu tittar på de få bilder som finns ser jag inte det jag då såg att jag bara uppskattar bilderna som finns. Med tanke på detta som jag nu inte kan ändra på så blir jag så glad när jag får fotografera föräldrar och deras barn, i synnerhet mammorna eftersom jag vet hur värdefulle bilderna kommer att vara om några år. Den här vackra mamman och hennes fina dotter har jag haft äran att följa i några år. Först vid provfotografering, sedan bröllop, graviditet, nyföddbilder och nu mamma dotter.

Så himla fina tillsammans, nästan så att tårarna började trilla och jag var tacksam över att jag hade kameran i ansiktet.

Vi hade en fin stund tillsammans och jag är alldeles övertygad om att dessa bilder kommer att vara viktiga många år framöver.

Så strunta nu i fånfängan och rädslan över att du har dubbelhakor, mammamagen kvar, att tröttheten över utebliven sömn syns allt för väl i ditt ansikte. Se till att få bilder på dig och ditt/dina barn. Du kommer vara lycklig över dem om tio år det kan jag garantera.

Än finns tider för fotografering utomhus och snart öppnar studion för säsongen. Passa på att boka din tid, kanske ta bilder och överraska pappan på fars dag, eller bara för din egen skull!

Regnet smattrar mot fönstret och det är minst sagt ruggigt ute, under dessa kvällar älskar jag att hoppa i favoritpyamasen, på med bästa gåbortssockarna och krypa i upp i soffhörnet med datorn. Jag får ett sånt lugn av att höra regnsmattret och tankarna som annars far som värsta ordsalladen på motorvägen blir mer greppbara och lättare att styra. Just ikväll så blir det lite ansiktslyft av hemsidan, älskar att vårstäda, iaf digitalt att fara runt med dammvippan är mindre skoj.

Snart är det helg och just denna helg står en skoj familjefotografering på schemat,som jag sett fram emot den.Imorgon ska jag hämta ut paket med skoj ny rekvisita just till denna fotografering. Blir ni nyfikna? Bra, men tyvärr för ni vänta tills på söndag för att få veta mer. Egentligen hatar jag cliffhanger för jag är så rädd att missa fortsättningen, men jag lovar att på söndag kommer en sneakpeek.

Tills dess bjuder jag på ett gäng bts bilder från Gotland.

 

Förra helgen var jag iväg på workshop med Helena som har konceptet Wishitdreamitdoit ett mycket bra koncept som passar mig perfekt. De flesta av hennes workshops går utomlands och har inriktning bröllop med 12 deltagare. Den här var på Gotland och var lite intimare med endast två deltagare och tema kreativ fotografering. Vi hade två tappra och otroligt duktiga modeller som gjorde ett fantastiskt jobb framför våra kameror trots att det mellan varven blåste ganska kallt. Vi hade dessutom flera olika locations och jag har en hel hög med bilder att skapa olika storys med. Här är Tilde vid havet som var första kvällens location.

Och Julia som dansar med vinden

Dag två hann vi med en hel massa skoj, började vid ett hus med historia, vid havet och sedan avslutade vi i skogen i närheten av stugan vi bodde i. Här är en bild jag lekt lite med, lite annorlunda coolare look …En riktigt bra workshop som satt fart på skaparlustan och även boostat med lite nya kunskaper och tankesätt. Ett bra avstamp inför våren. Kommer komma lite mer bilder från denna workshop var så säker….. Ha en fin söndag!

I januari hade jag den sötaste lilla Kanin ni kan tänka er på besök i studion, att den här lilla tjejen dessutom har en alldeles speciell plats i mitt hjärta gjorde inte saken sämre. Kolla hennes leende och hennes ögon, man måste verkligen ha stenhjärta för att inte smälta, jag har då rakt inget stenhjärta så mitt smälte som isglass i strålande sol.

Hon inte bara smäller av ett leende som får mig tappa kontrollen, ni skulle hört hennes porlande skratt när hon hittade sina fötter, hon låg där och små jollrade, men när hon hörde kameran så vände hon ansiktet mot den som den vanaste modellen i världen.

Älskar att få besök av dessa små söta tjejer och killar men sina härliga personligheter, när de packat ihop och gått hem, sätter jag mig en stund och känner tacksamhet över att jag får göra detta. Nu väntar jag på leverans av en tavla med denna sötnos som ska hänga i studion. Kanindressen som hon har på sig samt en hel del annat finns att låna i studion vid fotografering.

Förra helgen hade jag en vinterfotografering, till den gjorde jag en krona. Fick en del frågor om hur jag gjort så jag tänkte att jag gör ett blogginlägg. Den är egentligen väldigt lätt att göra och att variera så att den blir unik. Började med att ge mig ut i skogen och plockade hem ris och kvistar, tog även några strån av den tjockare typen. Lät de ligga inne på tidningspapper över natten för att torka. Därefter plockade jag fram det som behövs. En sekatör, limpistol, resårband 3 cm brett.

Jag har min kompis Hedda (ett frigolithuvud från panduro) så jag limmade i hop resår bandet först. Om du inte har ett huvud så är det bättre att göra det sist. Se till att något under typ plast eller bakplåtsunderlägg av teflon både vid limning och sedan vid målning. Knipsa av ris och kvistar i önskad längd med sekatören. Limma sedan fast dem med limpistolen, går säkert bra med annat lim. Det jag gillar med limpistolen är att limmet är genomskinligt och lätt att fixa lite droppar och känsla av att det rinner. Även lätt att strössla på lite glitter om så önskas.

När limmet har torkat, lägg kronan på plast och spraymåla, jag köpte en burk silver på panduro för 99 kr. Spraya så att både kvistar och resårband blir jämnt silvriga. Tips är att hålla till utomhus då i alla fall min färg luktade väldigt starkt. När allt torkat limma ihop resår bandet så att det passar ditt huvud. Sedan är det redo att användas.

Dekorera gärna med lite bling. Jag tog ett halsband jag köpt på HM på och slängde på för att ge det lilla extra vid fotograferingen. Så här blev ett av resultaten från fotograferingen.

Nu klurar jag som bäst på nästa skojiga krona jag ska skapa. Till den kommer jag behöva en keps och kartong. Men det får bli ett annat inlägg 🙂

NU FINNS ENDAST EN BOKNINGSBAR TID KVAR!

Lördagen 3/2 kommer studion fyllas med bus och skratt, då är det dags för årets första minisession. Fotografering i ca 20 minuter, finns två set-up i studion att välja mellan. Finns kläder och annan rekvisita att låna under fotograferingen.

Boka din tid i  formuläret nedan, skriva gärna om ni har några specifika önskemål. Välj tid genom att klicka på klockslaget så kommer tillgängliga alternativ upp.

Fotograferingen är kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder ni önskar beställa. Förmånliga paket med digitala filer och produkter erbjuds, mer info skickas ut vid bokning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser fram emot att träffa er och få busa loss en stund med era barn.

Bokningsformulär, skriv önskad tid i meddelande, nu finns endast en tid kvar att boka!

 

 

Avslutade 2017 med en gravidfotografering med fina Cajsa som väntar sitt första barn. Inför fotograferingen fixade jag en svart tyllkjol då hon passar bäst i mörka färger. Vi tog både utomhusbilder en bit från gården där hennes mamma bor och inomhus i stallet där hon har sin häst och tillbringar mycket tid. Tanken med bilderna var lite tufft med romantiskt inslag. Tycker vi lyckades riktigt bra. Vi började som sagt ute vid en vacker björkallé (kan ni tänka er fin den kommer bli i vår/sommar)

Vi hade tur att det inte var jättekallt ute denna dag, vi var dock inte ute så länge utan letade istället oss in i stallet, där fanns en del fina bakgrunder så jag gick igång på, hur fin är inte den här dörren?

Avslutet på fotoåret 2017 blev ett toppenavslut och jag känner mig redo inför 2018 års utmaningar och möten. Igår var det dags att kicka igång 2018 men årets första fotografering, modellen för dagen är en ung tjej som jag beundrar så mycket, sån styrka och glädje hon besitter trots de motgångar hon haft. Platsen för fotograferingen åker jag förbi varje dag till och från jobbet och jag har verkligen längtat efter att få fotografera där. Igår var det äntligen väder för att genomföra den planerade fotograferingen. Vädret var hel perfekt, lite kallt och inte allt för mulet.

Ser ni några likheter på bilderna, förutom att det är två skönheter? Just det de ha har samma kläder på sig och ändå blir det så olika uttryck. Dessa tyllkjolar är ju perfekta på det sättet att de passar alla oavsett storlek, gravid eller inte gravid. Jag har i dagsläget fyra olika färger för utlån vid fotografering, vit, ljusblå, ljusrosa samt svart. Har även några toppar som passar till. Under januari kommer jag fotografera och lägga upp ett galleri på de gravidkläder som finns i dagsläget att låna. Planer på mer gravidklänningar finns, funderar bara på vilka färger jag ska satsa på, vilken är din favoritfärg?

Att vara storasyster till fyra små bröder är ett äventyr varje dag, och denna tjej tacklar det äventyret med bravur. Har haft förmånen att få träffa henne flera gånger både med och utan bröder, hon kivas så där lagom som syskon ska men är även så där beskyddande som bara en stora syster är. En dag i höstas åkte vi på äventyr, bara hon och jag. Först blev hon lite förvånad att inte ens mamma skulle med, efter en stund så gick det inte att ta miste på stoltheten över att få vara alldeles ensam om uppmärksamheten. Vi åkte till en hembygdsgård är det finns både skog och gamla fina hus. Med fanns cape, låda med äpplen och ljuslyfta.Hon gick snabbt in i rollen som lilla rödluvan, hon är minsann en van modell trots sin låga ålder.

Hon var så tapper och hängde med på alla mina ideer trots att det var lite kyligt i luften. Hon är en van modell denna lilla tjej trots sin låga ålder och att anta olika ansiktsuttryck är ingen match för denna tjej, hon hittade uttrycken direkt, lite bus i blicken….

Rädd för stora stygga vargen….Allvarlig och på sin vakt….

Vi hade en så rolig stund och när vi packade in i bilen så frågade hon mig om jag visste vad hon tyckte varit roligast. Det visste jag så klart inte, svaret kom rappt och säkert, Alltihop! När jag lämnat av henne och åkte hemåt satt jag med varmt hjärta och fånigt leende. Sån himla förmån att få umgås en stund med dessa små, få ta del av deras tankar, funderingar och små bus.

Har du eller ditt/dina barn något ide på ett äventyr som passar just er? Tveka inte att höra av er så planerar vi tillsammans! Jag har massor av rekvisita och är alltid på hugget att sy eller skaffa nytt om så skulle krävas.

 

Äntligen har jag satt mig och tagit tag i hemsidan, har haft en tanke att skapa gallerier, idag har jag fixat två stycken, ett för barnporträtt och en för gravidporträtt. Känner mig så nöjd att jag äntligen fick det gjort. Bara att fortsätta och skapa minst två till. Nästa projekt blir att uppdatera prislistan för 2018. Känner mig på gång nu,,,

Först ska jag ut och roa mig, idag blir det en tjejtripp till Stockholm tillsammans med min lillasyster, god mat och hotellmys. Kommer att ladda mina batterier på allra bästa sätt så jag är redo för nästa veckas väntande fotograferingar, två gravidfotograferingar och en barnfotografering, samt en kreativ julfotografering. I veckan har jag fått leverans av värmekuddar och en topp för kommande gravidfotografering i höst och vinter. Vinterfotografering är ju så magiskt.

Nu är det dags för frukost och packa väskan. Ha en fin lördag allihop

Älskar när jag får följa människor och dokumentera deras viktiga ögonblick i livet. I vintras fotograferade jag en blivande vacker mamma i det härliga vinterlandskapet. För två veckor sedan kom föräldrarna med sin guldklimp för Sitting session. Deras lilla kille charmade bort mig totalt, så söt och go som få. Så förnöjsam hela tiden och full av upptäckarlusta.

Träbilen var väldigt spännande att undersöka, särkilt hjulen tyckte han var spännande.

Som sagt väldigt nyfiken liten kille som gärna ville se sig omkring

Den fina dressen han har på sig finns att låna i studion, den passar barn ca 8-12 månader.Nu har det även kommit några fler bakgrunder till studion. För bokning fyll i bokningsformuläret eller sicka ett mail på info@dreamtales.se

 

 

Något jag älskar är att fotografera barn i alla åldrar, att få fånga deras personlighet och att få sno åt mig lite gos om barnet så tillåter. De är alla så unika och det är en förmån att få umgås med dem en liten stund. Nu inför denna höst och vintersäsong har jag studio i centrala Uppsala, vi har fixat och grejat med den sen i somras och nu är den redo att ta emot barn och föräldrar. Vill ni ha bilder till jul så är det hög tid att boka nu, inte många tider kvar i november.

Förra lördagen regnade det både på tvärsen och på längden, en riktig ruskdag utomhus. Inne i studion var det dock varmt och mysigt. Dessutom förgylldes den med porlande skratt och söta små barn som charmade mig totalt. De hade så klart med sig sina supertrevliga föräldrar med. Bland annat kom denna lilla söta tjej vars leende som smälte mitt hjärta. Hon tyckte att det fanns en hel del spännande att titta på och upptäcka i studion. Bilen i hennes hand var en av favoriterna.
I vår studio finns en hel del leksaker och spännande rekvisita att välja mellan vid en fotografering, även en del kläder, mössor och filtar i olika färger och storlekar. Denna lilla sötnos passade alldeles utmärk i kanindressen vi har har. Visst är hon bedårande söt i den? Och hennes ögon, hur vackra är inte de?

Som sagt jag älskar verkligen att få fotografera dessa guldklimpar, att få busa loss liten stund, en del är lättcharmade en del mer skeptiska mot den där stora svarta lådan jag har i mitt ansikte, hur de än reagerar så är de ju så fantastiskt söta allihop.

Det finns som sagt en hel del rekvisita att låna och mer är på ingång. Har ni speciella önskemål så skriv gärna det i bokningsförfrågan. Just nu har vi ett förmånligt studioerbjudande, hör av er om ni vill veta mer.

Förra veckan hade jag besök av en go liten kille den ett härligt smittande leende och gurglande skratt. Vi invigde den nya bakgrunden Bubblor, passar ju riktigt bra då vårt studionamn är Studio Bubbla.

Har ni sett den söta lilla pussmunnen 

Gillade verkligen att ligga i vår träskålDet är så härligt att få träffa alla dessa små sötnötter, de charmar alla sönder mig på sina egna små sätt.

Vill nu passa på att önska er en fin helg!

Nu börjar hösten krypa på, naturen börjar ändra färger och snart sprakar det utomhus. Jag älskar hösten och vill fira den med ett erbjudande på höstfotografering.

Passa på och fotografera barnen eller familjen, perfekta julklappen till släkten. Är du gravid? Passa då på att föreviga magen, fina minnen både för er och för den nya lilla familjemedlemmen. Har flera fina gravidklänningar och kjolar att låna.
Just nu är fotograferingen kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder och eller produkter ni önskar köpa. Inget köptvång.

1-4  digitala bilder 650 kr styck

5 digitala bilder 950

10 digitala bilder 1450

15 digitala bilder 1950

Gäller bokning före 15/10 fotograferingen ska ske före 30/10. Bilderna kan komma att användas i min marknadsföring. För bokning klicka på bokaknappen eller skicka mail på info@dreamtales.se

 

Sedan i juni i år har jag blivit med studio som jag delar med an annan grym fotograf. I studion finns en hel del rekvisita och det fylls på med jämna mellanrum. Studion ligger centralt i Uppsala, finns parkering utanför och gångavstånd från resecentrum.

Trots att sommaren knappt är över har vi börjat med planeringen inför julkortsfotografering. Den 24/9 kommer vi ha lite mys i studion, ha en mysig bakgrund uppbyggd som gjord för julkort att skicka till släkt och vänner. Kommer även finnas möjlighet till bilder utan julkänsla som passar som tavlor på väggen, perfekta julklappar. Fotografering i 20 minuter, inklusive en digital fil och 30 julkort för 990. Vi bjuder på fika och en mysig stund. Endast ett fåtal platser och först till kvarn! Boka på boka@studiobubbla.se eller via bokningsformuläret här på sidan.

Den här lilla vackra goa tjejen hälsade på i studion förra veckan.