Äntligen har jag satt mig och tagit tag i hemsidan, har haft en tanke att skapa gallerier, idag har jag fixat två stycken, ett för barnporträtt och en för gravidporträtt. Känner mig så nöjd att jag äntligen fick det gjort. Bara att fortsätta och skapa minst två till. Nästa projekt blir att uppdatera prislistan för 2018. Känner mig på gång nu,,,

Först ska jag ut och roa mig, idag blir det en tjejtripp till Stockholm tillsammans med min lillasyster, god mat och hotellmys. Kommer att ladda mina batterier på allra bästa sätt så jag är redo för nästa veckas väntande fotograferingar, två gravidfotograferingar och en barnfotografering, samt en kreativ julfotografering. I veckan har jag fått leverans av värmekuddar och en topp för kommande gravidfotografering i höst och vinter. Vinterfotografering är ju så magiskt.

Nu är det dags för frukost och packa väskan. Ha en fin lördag allihop

Nu är det dags att presentera del tre i mitt projekt där jag sköter alla spakar, makeup, fotografering och modellande. För ett par veckor sedan (eller mer jag minns inte) så testade jag en ide, den blev inte riktigt som jag ville å nu har jag gjort om den och denna gång blev jag nöjd. Den här bilden representerar min busiga sida.

Kommer ni håg mitt projekt som går ut på att skapa iscensatta bilder med mig själv som både modell och fotograf. Som alltid med mina projekt vad det än må handla om så tror jag mig kunna utföra stordåd och spotta ur mig på ingen tid alls, insåg att det här projektet inte går att genomföra ett per vecka utan behöver sin tid. Både planering och genomförande kräver lite eftertanke. Efter att ha genomfört en fotografering jag blev lite tveksam till om den blev som jag tänkt eller inte så la jag upp en bild och kallade det felaktigt för selfiprojekt. Fick en del kommentarer om att det inte syntes att det var jag på bilden och att meningen med selfi är ju att det ska synas. Så därför har jag nu tydliggjort att det inte är klassiska selfi utan mer temafotograferingar. En kommentar jag fick tog jag till mig, att tänka på vad som är jag. Så att mina Fotograferingar i detta projekt kommer nu jag nu ha en tanke med. Den här bilden som är nummer två i projektet skapade jag efter önskemål från en kompis som ville se mig som hårdrockare. Och egenskapen som den här bilden representerar är min lite galna sida samt den typ av musik som jag lyssnade mest på under tonåren (och fortfarande helst väljer). Så även om jag kanske har maskerat mina aniktsdrag med denna bild så finns det andra saker som är typiskt mig.

Det här projekt har jag klurat på ett tag men inte riktigt kommit till skott. Har inte handlat om tid eller ideer utan mer hinder hos mig själv. Projektet är självporträtt, inga mobilselfies eller fula grimaser utan seriösa porträtt med ett tema och ibland lite redigering ibland mer. Orsaken till detta projekt är att jag får så många gånger höra “jag blir inte bra på bild” “jag tycker inte om att se mig själv på bild” och liknande. Det finns flera kvinnliga fotografer som använder sig själva som modeller och tar fantastiska bilder och jag har tänkt att det där skulle jag med ha gjort och jag vore yngre, smalare och mindre rynkig. Sen slog det mig att jag är ju precis så där kritisk mot mig själv som jag blir ledsen när andra är…. Då såddes ett frö i mitt huvud att vad sjutton nog ska jag väl kunna ta några porträtt på mig själv och skapa bilder av dem. Så i tisdags släpade jag ut kamera och stativ och satte mig för att modella. Hade väl inte tänkt ut nått riktigt tema denna gång utan det var mer att kliva över tröskeln och våga. Kan erkänna att det inte var så läskigt att ta korten men att sedan lägga upp dem på sociala medier och här i bloggen är tokläskigt och jag känner mig sårbar, men det är bra att ta av sig skyddet och göra läskiga saker för det växer jag av. Så här kommer första delen i mitt projekt….

Lite kul var det att lek så som bonus blev det en ny profilbild

Så här ser ni fotografen som modell. Tanken är nu att det ska bli en samling med tio bilder på mig själv med ca 1-2 veckors mellanrum. Förhoppningsvis gör det mig säkrare att vara även bakom kameran och se mig själv på bild och att jag förmedla det till andra!