Förra helgen hade jag en vinterfotografering, till den gjorde jag en krona. Fick en del frågor om hur jag gjort så jag tänkte att jag gör ett blogginlägg. Den är egentligen väldigt lätt att göra och att variera så att den blir unik. Började med att ge mig ut i skogen och plockade hem ris och kvistar, tog även några strån av den tjockare typen. Lät de ligga inne på tidningspapper över natten för att torka. Därefter plockade jag fram det som behövs. En sekatör, limpistol, resårband 3 cm brett.

Jag har min kompis Hedda (ett frigolithuvud från panduro) så jag limmade i hop resår bandet först. Om du inte har ett huvud så är det bättre att göra det sist. Se till att något under typ plast eller bakplåtsunderlägg av teflon både vid limning och sedan vid målning. Knipsa av ris och kvistar i önskad längd med sekatören. Limma sedan fast dem med limpistolen, går säkert bra med annat lim. Det jag gillar med limpistolen är att limmet är genomskinligt och lätt att fixa lite droppar och känsla av att det rinner. Även lätt att strössla på lite glitter om så önskas.

När limmet har torkat, lägg kronan på plast och spraymåla, jag köpte en burk silver på panduro för 99 kr. Spraya så att både kvistar och resårband blir jämnt silvriga. Tips är att hålla till utomhus då i alla fall min färg luktade väldigt starkt. När allt torkat limma ihop resår bandet så att det passar ditt huvud. Sedan är det redo att användas.

Dekorera gärna med lite bling. Jag tog ett halsband jag köpt på HM på och slängde på för att ge det lilla extra vid fotograferingen. Så här blev ett av resultaten från fotograferingen.

Nu klurar jag som bäst på nästa skojiga krona jag ska skapa. Till den kommer jag behöva en keps och kartong. Men det får bli ett annat inlägg 🙂

Under 2016 hade jag som mål att lära mig photoshop mer, kom ganska långt men fortfarande förlitar jag mig på actions i vissa läggen för att få fram en effekt. Har köpt flera onlinekurser och tittat mycket på youtube, gemensamt för dessa kurser är att det går fort och jag har svårt att hänga med vilket gör att jag ger upp och hittar min egen väg, inte fel det heller men för mig är syftet med en kurs att lära mig knep som jag sedan kan förfina till mitt eget. Igår släpptes en redigeringskurs på svenska. Har redan hunnit titta på de flesta avsnitten och känner bara WOW!! Det här är precis det jag saknat. Pedagogiskt och lugnt lätt att hänga med i momenten och göra dem på din egen bild. Nu kommer redigeringen i fortsättningen innehålla mindre actions (kanske helt utan snart) och vara så mycket roligare. Har testat ett av avsnitten på en egen bild, här kommer före och efterbild:

Sommaräng org SommarängNu ser jag fram emot sommarens barnfotograferingar och redigieringar! Är du fotograf och fastnat i redigeringen? In här och köp Gabriellas redigeringskurs, väl värd varenda krona!