Året som vi nu lämnat bakom oss har varit ett tufft år på många vis, energin har inte räckt till allt jag velat göra. Jag har fått prioritera det viktigaste, det har dessvärre även inneburit att sånt jag brinner för har fått stå tillbaka lite. Jag kan se i backspegeln att jag gjort alldeles för lite egna projekt, alldeles för lite bananas i redigering. Det senare har till stor del berott på att min dator segade ihop och tog för mycket glädje och inspiration. Nu finns här en nya dator, en ihopbyggd gamerdator, har tom skaffat mig en gamingmus, vet att det kanske inte är korrekt men jag känner verklig lycka över dessa nya prylar. De underlättar ju mitt jobb med bilder så otroligt mycket, så mycket att några nya bilder har blivit till, en av årets mest gillade bilder på instagram är denna. Den illustrerar hur viktigt det är att hålla ihop när utmaningarna känns alltför tunga. 

Jag har inte givit några nyårslöften, har iaf aldrig kunnat hålla dem, så jag har istället satt upp några mål. Bland annat mer aktivitet på bloggen, fler kreativa projekt, lyssna på mig själv och min kropps signaler (kommer nog bli det svåraste), och göra minst en resa under året. Utifrån fler kreativa projekt så har jag bestämt mig för att ta upp projektet med tolka svenska låtar, det kommer bli lite annorlunda tolkningar och mer realistiskt antal, mitt mål är ett i månaden och en utställning med dessa när året är slut. Sådär ja, nu är det sagt och bara att se till att hålla mig på spåret och få allt gå i lås!Gott nytt år på er alla

Förra helgen var jag iväg på workshop med Helena som har konceptet Wishitdreamitdoit ett mycket bra koncept som passar mig perfekt. De flesta av hennes workshops går utomlands och har inriktning bröllop med 12 deltagare. Den här var på Gotland och var lite intimare med endast två deltagare och tema kreativ fotografering. Vi hade två tappra och otroligt duktiga modeller som gjorde ett fantastiskt jobb framför våra kameror trots att det mellan varven blåste ganska kallt. Vi hade dessutom flera olika locations och jag har en hel hög med bilder att skapa olika storys med. Här är Tilde vid havet som var första kvällens location.

Och Julia som dansar med vinden

Dag två hann vi med en hel massa skoj, började vid ett hus med historia, vid havet och sedan avslutade vi i skogen i närheten av stugan vi bodde i. Här är en bild jag lekt lite med, lite annorlunda coolare look …En riktigt bra workshop som satt fart på skaparlustan och även boostat med lite nya kunskaper och tankesätt. Ett bra avstamp inför våren. Kommer komma lite mer bilder från denna workshop var så säker….. Ha en fin söndag!

Får många gånger höra att jag är så kreativ och ja det stämmer, att få utlopp för min kreativitet är något jag behöver för att må bra. Är jag unik med min kreativitet? Nej det är jag verkligen inte, jag tror nämligen att alla människor är kreativa, det tar sig bara ut i olika former. En del bakar, andra inreder sitt hem, finns de som har god organisation på sin tid och sina saker, allt detta är ju en form av kreativitet. Min kreativitet tar sig mer konstnärlig form och nu i form av bilder. Fick frågan en gång vad jag tycker bäst om i processen, ingen svår fråga alls för mig, jag älskar hela processen. Att få en ide i mitt huvud, söka inspiration, leta rätt på de personer som jag behöver för att genomföra iden, skaffa rätt rekvisita, genomför fotograferingen, sålla ut favoriterna och sedan redigeringen. Alla dessa steg ger mig tillfredsställelse och är både lika roliga som viktiga för slutresultatet. Min allra första fotografering med mer konstnärligt uttryck skedde november -14. Jag hade en ide om en mörk ängel, skaffade kjol och vingar tidigt som låg och väntade på tillfälle. Funderade länge på vem som skulle kunna passa, lite mer tid tog det innan jag hade samlat mod till att fråga modellen. När allt sedan var klart kände jag mig rusigt lycklig, sen kom en tomhet, en känsla av att jag aldrig mer skulle kunna genomföra något liknande.

Tack och lov så blev det ingen engångsföretelse utan jag gjorde flera fotograferingar och kände både samma rus och tomhet efteråt, nu har jag nog gjort det bästa jag kan. Men nej fel igen det blev fler och fler.

Nu blir det minst en mer kreativ fotografering i månaden och tomhetskänslan efteråt är helt borta, den har ersatts av en hunger att vilja skapa mer och mer. Inte är jag längre för feg för att fråga de jag vill fotografera heller. Tyvärr får jag ibland ett nej, inte tyvärr för att jag får ett nej utan tyvärr för att de svarar nej inte känner sig bekväma framför kameran och tror inte att de kan. Min filosofi är att i mina bilder kan alla vara modeller, alla passar inte till alla ideer, men det finns ideer som passar alla.

Så om du har en ide eller dröm om en specifik bild på dig själv eller dina barn så tveka inte att kontakta mig så genomför vi det, älskar nya utmaningar så kom med dem bara ….

Kommer ni håg mitt projekt som går ut på att skapa iscensatta bilder med mig själv som både modell och fotograf. Som alltid med mina projekt vad det än må handla om så tror jag mig kunna utföra stordåd och spotta ur mig på ingen tid alls, insåg att det här projektet inte går att genomföra ett per vecka utan behöver sin tid. Både planering och genomförande kräver lite eftertanke. Efter att ha genomfört en fotografering jag blev lite tveksam till om den blev som jag tänkt eller inte så la jag upp en bild och kallade det felaktigt för selfiprojekt. Fick en del kommentarer om att det inte syntes att det var jag på bilden och att meningen med selfi är ju att det ska synas. Så därför har jag nu tydliggjort att det inte är klassiska selfi utan mer temafotograferingar. En kommentar jag fick tog jag till mig, att tänka på vad som är jag. Så att mina Fotograferingar i detta projekt kommer nu jag nu ha en tanke med. Den här bilden som är nummer två i projektet skapade jag efter önskemål från en kompis som ville se mig som hårdrockare. Och egenskapen som den här bilden representerar är min lite galna sida samt den typ av musik som jag lyssnade mest på under tonåren (och fortfarande helst väljer). Så även om jag kanske har maskerat mina aniktsdrag med denna bild så finns det andra saker som är typiskt mig.

Har två kvinnor jag brukar träffa med jämna mellanrum för att go bananas i kreativitet. Vi älskar alla hela processen, från att en av oss klämmer en ide, bombning av inspo, förberedelser och sedan till slut själva fotograferingen. Det är så befriande och energigivande att få släppa lös kreativitetenn och ha skoj. I söndags var det dags igen, denna gång i temat saga med lite tvist. Här är Neta igång med att förvanadla modellen

Den söta modellen Nina börjar nästan se lite otäck ut….

Nu ser ni vem vi hittat inspirationen från va ?

Lite blodröda läppar….

Slutklämmen med lite extra blod.

Ett blodrött äpple och lite photoshop så blev resultatet en bild som hämtad ur en skräckfilm….

En sak är säkert skoj så att det räcker och blir över hade vi i alla fall!

 

Under 2016 hade jag som mål att lära mig photoshop mer, kom ganska långt men fortfarande förlitar jag mig på actions i vissa läggen för att få fram en effekt. Har köpt flera onlinekurser och tittat mycket på youtube, gemensamt för dessa kurser är att det går fort och jag har svårt att hänga med vilket gör att jag ger upp och hittar min egen väg, inte fel det heller men för mig är syftet med en kurs att lära mig knep som jag sedan kan förfina till mitt eget. Igår släpptes en redigeringskurs på svenska. Har redan hunnit titta på de flesta avsnitten och känner bara WOW!! Det här är precis det jag saknat. Pedagogiskt och lugnt lätt att hänga med i momenten och göra dem på din egen bild. Nu kommer redigeringen i fortsättningen innehålla mindre actions (kanske helt utan snart) och vara så mycket roligare. Har testat ett av avsnitten på en egen bild, här kommer före och efterbild:

Sommaräng org SommarängNu ser jag fram emot sommarens barnfotograferingar och redigieringar! Är du fotograf och fastnat i redigeringen? In här och köp Gabriellas redigeringskurs, väl värd varenda krona!