Luften är klar och ljuset är så magiskt. Äppelträden dignar av frukt, tror aldrig vi haft så mycket äpplen på vårt träd som i år. Dessutom är de så himla stora och fina. Ni kan ju gissa hur det triggar fotografen i mig. Åker ofta runt och letar efter magiska fotoplatser, glömmer att jag faktiskt att jag har en hel massa fina platser precis runt min knut. Så nu i höst har jag haft några barnfotograferingar hemma i min trädgård. Tror nog att ordspråket “gå över ån för vatten” kan passa här.

Hemma är dessutom lätt att sätta upp flera olika scener utan att behöva släpa runt att för långt med olika rekvisita. Fast ibland behövs inte så mycket rekvisita, ibland räcker det med naturen och fånga barnets nyfikenhet och upptäckarlusta.

Fotograf Uppsala FamiljefotografDen här lilla gobiten var fullt fokuserad på att krypa runt och titta sig omkring.

Barnfotograf Uppsala FamiljefotografSjälvklart plocka upp intressanta objekt och studera lite närmare. Röda fina äpplen är ju verkligen spännande.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-UppsalaSjälvklart räcker det inte med att titta, det måste ju smakas på för att undersökas ordentligt.

Fotograf-Uppsala Familjefotograf-Uppsala Barnfotograf-AlundaPå min morgonpromenad idag såg jag att löven börjat falla från träden, löv i vackra färger. Så nu är är högtid att boka tid för höstfotografering. Så mysigt med stickade tröjor, tuppluva och bus bland höstlöven. Ser så fram emot alla härliga höstfotograferingar utomhus innan det är dags för att öppna upp studion och busa inomhus istället.

En av de bästa bitarna med att vara fotograf är att få följa familjer och hitta nya vänner. Alldeles i början sökte jag tjejmodeller en sommar och Annah nappade med sin lilla tjej. När det sedan var dags för barn nummer fyra i familjen så träffades vi fyra gånger under den graviditeten både med och utan övriga i familjen. Så den här lille killen har jag haft förmån att följa sedan han låg i mammas mage.Även barn nummer fem fick jag äran att dokumentera väntan. En riktig liten godbit som bara ler.

Den här charmören kunde inte gå när jag träffade honom första gången, nu är det full fart på benen, funderingarna och orden. Helt seriöst har han charmat sönder mig totalt, han har så mycket finurligt i tankarna och bestämde åsikter om saker och ting. Och så söt med sitt ljusa lite vilda hår, trodde jag skulle då sötdöden när jag såg honom i sina hängslen och kepsen, alltså jag är kär…..Älskar att få ta familjebilder som visar hur det är, inte uppställt och alla tittar in i kameran, utan direkt ur verkligheten. Som mamma Annah säger, med fem barn i familjen är det aldrig tråkigt, alltid händer det något. Det här är en av de familjebilder jag älskar mest, det händer så mycket i den och den visar verkligen hur småbarnslivet är.Hoppas verkligen jag får förmånen att träffa dessa underbara alldeles snart igen! Och även andra härliga familjer med sina personligheter!

när mina barn var små så fotograferade jag dem flitigt, många bilder finns på dem och en hel del på dem tillsammans med pappan. Däremot är bilderna där även jag är med få och de få som finns är värdefulla skatter. Erkänner villigt att jag är lite ledsen på mig själv för att jag inte såg till att vara med på fler bilder. Orsaken att det inte är så är dels att jag var den som mestadels stod bakom kameran men även att jag inte kände mig fin nog. När jag nu tittar på de få bilder som finns ser jag inte det jag då såg att jag bara uppskattar bilderna som finns. Med tanke på detta som jag nu inte kan ändra på så blir jag så glad när jag får fotografera föräldrar och deras barn, i synnerhet mammorna eftersom jag vet hur värdefulle bilderna kommer att vara om några år. Den här vackra mamman och hennes fina dotter har jag haft äran att följa i några år. Först vid provfotografering, sedan bröllop, graviditet, nyföddbilder och nu mamma dotter.

Så himla fina tillsammans, nästan så att tårarna började trilla och jag var tacksam över att jag hade kameran i ansiktet.

Vi hade en fin stund tillsammans och jag är alldeles övertygad om att dessa bilder kommer att vara viktiga många år framöver.

Så strunta nu i fånfängan och rädslan över att du har dubbelhakor, mammamagen kvar, att tröttheten över utebliven sömn syns allt för väl i ditt ansikte. Se till att få bilder på dig och ditt/dina barn. Du kommer vara lycklig över dem om tio år det kan jag garantera.

Än finns tider för fotografering utomhus och snart öppnar studion för säsongen. Passa på att boka din tid, kanske ta bilder och överraska pappan på fars dag, eller bara för din egen skull!

I januari hade jag den sötaste lilla Kanin ni kan tänka er på besök i studion, att den här lilla tjejen dessutom har en alldeles speciell plats i mitt hjärta gjorde inte saken sämre. Kolla hennes leende och hennes ögon, man måste verkligen ha stenhjärta för att inte smälta, jag har då rakt inget stenhjärta så mitt smälte som isglass i strålande sol.

Hon inte bara smäller av ett leende som får mig tappa kontrollen, ni skulle hört hennes porlande skratt när hon hittade sina fötter, hon låg där och små jollrade, men när hon hörde kameran så vände hon ansiktet mot den som den vanaste modellen i världen.

Älskar att få besök av dessa små söta tjejer och killar men sina härliga personligheter, när de packat ihop och gått hem, sätter jag mig en stund och känner tacksamhet över att jag får göra detta. Nu väntar jag på leverans av en tavla med denna sötnos som ska hänga i studion. Kanindressen som hon har på sig samt en hel del annat finns att låna i studion vid fotografering.

NU FINNS ENDAST EN BOKNINGSBAR TID KVAR!

Lördagen 3/2 kommer studion fyllas med bus och skratt, då är det dags för årets första minisession. Fotografering i ca 20 minuter, finns två set-up i studion att välja mellan. Finns kläder och annan rekvisita att låna under fotograferingen.

Boka din tid i  formuläret nedan, skriva gärna om ni har några specifika önskemål. Välj tid genom att klicka på klockslaget så kommer tillgängliga alternativ upp.

Fotograferingen är kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder ni önskar beställa. Förmånliga paket med digitala filer och produkter erbjuds, mer info skickas ut vid bokning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser fram emot att träffa er och få busa loss en stund med era barn.

Bokningsformulär, skriv önskad tid i meddelande, nu finns endast en tid kvar att boka!

 

 

Att vara storasyster till fyra små bröder är ett äventyr varje dag, och denna tjej tacklar det äventyret med bravur. Har haft förmånen att få träffa henne flera gånger både med och utan bröder, hon kivas så där lagom som syskon ska men är även så där beskyddande som bara en stora syster är. En dag i höstas åkte vi på äventyr, bara hon och jag. Först blev hon lite förvånad att inte ens mamma skulle med, efter en stund så gick det inte att ta miste på stoltheten över att få vara alldeles ensam om uppmärksamheten. Vi åkte till en hembygdsgård är det finns både skog och gamla fina hus. Med fanns cape, låda med äpplen och ljuslyfta.Hon gick snabbt in i rollen som lilla rödluvan, hon är minsann en van modell trots sin låga ålder.

Hon var så tapper och hängde med på alla mina ideer trots att det var lite kyligt i luften. Hon är en van modell denna lilla tjej trots sin låga ålder och att anta olika ansiktsuttryck är ingen match för denna tjej, hon hittade uttrycken direkt, lite bus i blicken….

Rädd för stora stygga vargen….Allvarlig och på sin vakt….

Vi hade en så rolig stund och när vi packade in i bilen så frågade hon mig om jag visste vad hon tyckte varit roligast. Det visste jag så klart inte, svaret kom rappt och säkert, Alltihop! När jag lämnat av henne och åkte hemåt satt jag med varmt hjärta och fånigt leende. Sån himla förmån att få umgås en stund med dessa små, få ta del av deras tankar, funderingar och små bus.

Har du eller ditt/dina barn något ide på ett äventyr som passar just er? Tveka inte att höra av er så planerar vi tillsammans! Jag har massor av rekvisita och är alltid på hugget att sy eller skaffa nytt om så skulle krävas.

 

Älskar när jag får följa människor och dokumentera deras viktiga ögonblick i livet. I vintras fotograferade jag en blivande vacker mamma i det härliga vinterlandskapet. För två veckor sedan kom föräldrarna med sin guldklimp för Sitting session. Deras lilla kille charmade bort mig totalt, så söt och go som få. Så förnöjsam hela tiden och full av upptäckarlusta.

Träbilen var väldigt spännande att undersöka, särkilt hjulen tyckte han var spännande.

Som sagt väldigt nyfiken liten kille som gärna ville se sig omkring

Den fina dressen han har på sig finns att låna i studion, den passar barn ca 8-12 månader.Nu har det även kommit några fler bakgrunder till studion. För bokning fyll i bokningsformuläret eller sicka ett mail på info@dreamtales.se

 

 

Förra veckan hade jag besök av en go liten kille den ett härligt smittande leende och gurglande skratt. Vi invigde den nya bakgrunden Bubblor, passar ju riktigt bra då vårt studionamn är Studio Bubbla.

Har ni sett den söta lilla pussmunnen 

Gillade verkligen att ligga i vår träskålDet är så härligt att få träffa alla dessa små sötnötter, de charmar alla sönder mig på sina egna små sätt.

Vill nu passa på att önska er en fin helg!

Nu börjar hösten krypa på, naturen börjar ändra färger och snart sprakar det utomhus. Jag älskar hösten och vill fira den med ett erbjudande på höstfotografering.

Passa på och fotografera barnen eller familjen, perfekta julklappen till släkten. Är du gravid? Passa då på att föreviga magen, fina minnen både för er och för den nya lilla familjemedlemmen. Har flera fina gravidklänningar och kjolar att låna.
Just nu är fotograferingen kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder och eller produkter ni önskar köpa. Inget köptvång.

1-4  digitala bilder 650 kr styck

5 digitala bilder 950

10 digitala bilder 1450

15 digitala bilder 1950

Gäller bokning före 15/10 fotograferingen ska ske före 30/10. Bilderna kan komma att användas i min marknadsföring. För bokning klicka på bokaknappen eller skicka mail på info@dreamtales.se

 

Sedan i juni i år har jag blivit med studio som jag delar med an annan grym fotograf. I studion finns en hel del rekvisita och det fylls på med jämna mellanrum. Studion ligger centralt i Uppsala, finns parkering utanför och gångavstånd från resecentrum.

Trots att sommaren knappt är över har vi börjat med planeringen inför julkortsfotografering. Den 24/9 kommer vi ha lite mys i studion, ha en mysig bakgrund uppbyggd som gjord för julkort att skicka till släkt och vänner. Kommer även finnas möjlighet till bilder utan julkänsla som passar som tavlor på väggen, perfekta julklappar. Fotografering i 20 minuter, inklusive en digital fil och 30 julkort för 990. Vi bjuder på fika och en mysig stund. Endast ett fåtal platser och först till kvarn! Boka på boka@studiobubbla.se eller via bokningsformuläret här på sidan.

Den här lilla vackra goa tjejen hälsade på i studion förra veckan.

 

Får många gånger höra att jag är så kreativ och ja det stämmer, att få utlopp för min kreativitet är något jag behöver för att må bra. Är jag unik med min kreativitet? Nej det är jag verkligen inte, jag tror nämligen att alla människor är kreativa, det tar sig bara ut i olika former. En del bakar, andra inreder sitt hem, finns de som har god organisation på sin tid och sina saker, allt detta är ju en form av kreativitet. Min kreativitet tar sig mer konstnärlig form och nu i form av bilder. Fick frågan en gång vad jag tycker bäst om i processen, ingen svår fråga alls för mig, jag älskar hela processen. Att få en ide i mitt huvud, söka inspiration, leta rätt på de personer som jag behöver för att genomföra iden, skaffa rätt rekvisita, genomför fotograferingen, sålla ut favoriterna och sedan redigeringen. Alla dessa steg ger mig tillfredsställelse och är både lika roliga som viktiga för slutresultatet. Min allra första fotografering med mer konstnärligt uttryck skedde november -14. Jag hade en ide om en mörk ängel, skaffade kjol och vingar tidigt som låg och väntade på tillfälle. Funderade länge på vem som skulle kunna passa, lite mer tid tog det innan jag hade samlat mod till att fråga modellen. När allt sedan var klart kände jag mig rusigt lycklig, sen kom en tomhet, en känsla av att jag aldrig mer skulle kunna genomföra något liknande.

Tack och lov så blev det ingen engångsföretelse utan jag gjorde flera fotograferingar och kände både samma rus och tomhet efteråt, nu har jag nog gjort det bästa jag kan. Men nej fel igen det blev fler och fler.

Nu blir det minst en mer kreativ fotografering i månaden och tomhetskänslan efteråt är helt borta, den har ersatts av en hunger att vilja skapa mer och mer. Inte är jag längre för feg för att fråga de jag vill fotografera heller. Tyvärr får jag ibland ett nej, inte tyvärr för att jag får ett nej utan tyvärr för att de svarar nej inte känner sig bekväma framför kameran och tror inte att de kan. Min filosofi är att i mina bilder kan alla vara modeller, alla passar inte till alla ideer, men det finns ideer som passar alla.

Så om du har en ide eller dröm om en specifik bild på dig själv eller dina barn så tveka inte att kontakta mig så genomför vi det, älskar nya utmaningar så kom med dem bara ….

I början av sommaren fick jag hänga med två syskon på lite äventyr i trädgården och skogen runt om där de bor. Det var ett spännande äventyr och jag fick verkligen anstränga mig för att hinna med i svängarna. Som ni ser, full fart och fulla av bus. När jag åkte hem från denna fotografering kände jag mig så glad och påfylld av energi, det är verkligen skoj att få ta del av barnens äventyr en stund, att få en liten glimt av deras värld.

Vädret hattar hit och dit och det är en perfekt tid för pyssel  Förra helgen fick jag klar en piratklänning i barnstorlek och i fredags blev en vit tyllkjol klar. Har även pysslat ihop lite rekvisita till bebisfotograferingar. Här kommer bild på piratklänningen och en snöprinssecape. Bilder på de andra sakerna kommer till veckan. Känner mig redo att ta mig an vårens fotograferingar. Vill du boka en fotografering? In och fyll i formuläret så hörs vi BOKA

Ha en fantastisk söndag!

Under 2016 hade jag som mål att lära mig photoshop mer, kom ganska långt men fortfarande förlitar jag mig på actions i vissa läggen för att få fram en effekt. Har köpt flera onlinekurser och tittat mycket på youtube, gemensamt för dessa kurser är att det går fort och jag har svårt att hänga med vilket gör att jag ger upp och hittar min egen väg, inte fel det heller men för mig är syftet med en kurs att lära mig knep som jag sedan kan förfina till mitt eget. Igår släpptes en redigeringskurs på svenska. Har redan hunnit titta på de flesta avsnitten och känner bara WOW!! Det här är precis det jag saknat. Pedagogiskt och lugnt lätt att hänga med i momenten och göra dem på din egen bild. Nu kommer redigeringen i fortsättningen innehålla mindre actions (kanske helt utan snart) och vara så mycket roligare. Har testat ett av avsnitten på en egen bild, här kommer före och efterbild:

Sommaräng org SommarängNu ser jag fram emot sommarens barnfotograferingar och redigieringar! Är du fotograf och fastnat i redigeringen? In här och köp Gabriellas redigeringskurs, väl värd varenda krona!