Förra helgen var jag iväg på workshop med Helena som har konceptet Wishitdreamitdoit ett mycket bra koncept som passar mig perfekt. De flesta av hennes workshops går utomlands och har inriktning bröllop med 12 deltagare. Den här var på Gotland och var lite intimare med endast två deltagare och tema kreativ fotografering. Vi hade två tappra och otroligt duktiga modeller som gjorde ett fantastiskt jobb framför våra kameror trots att det mellan varven blåste ganska kallt. Vi hade dessutom flera olika locations och jag har en hel hög med bilder att skapa olika storys med. Här är Tilde vid havet som var första kvällens location.

Och Julia som dansar med vinden

Dag två hann vi med en hel massa skoj, började vid ett hus med historia, vid havet och sedan avslutade vi i skogen i närheten av stugan vi bodde i. Här är en bild jag lekt lite med, lite annorlunda coolare look …En riktigt bra workshop som satt fart på skaparlustan och även boostat med lite nya kunskaper och tankesätt. Ett bra avstamp inför våren. Kommer komma lite mer bilder från denna workshop var så säker….. Ha en fin söndag!

Att vara storasyster till fyra små bröder är ett äventyr varje dag, och denna tjej tacklar det äventyret med bravur. Har haft förmånen att få träffa henne flera gånger både med och utan bröder, hon kivas så där lagom som syskon ska men är även så där beskyddande som bara en stora syster är. En dag i höstas åkte vi på äventyr, bara hon och jag. Först blev hon lite förvånad att inte ens mamma skulle med, efter en stund så gick det inte att ta miste på stoltheten över att få vara alldeles ensam om uppmärksamheten. Vi åkte till en hembygdsgård är det finns både skog och gamla fina hus. Med fanns cape, låda med äpplen och ljuslyfta.Hon gick snabbt in i rollen som lilla rödluvan, hon är minsann en van modell trots sin låga ålder.

Hon var så tapper och hängde med på alla mina ideer trots att det var lite kyligt i luften. Hon är en van modell denna lilla tjej trots sin låga ålder och att anta olika ansiktsuttryck är ingen match för denna tjej, hon hittade uttrycken direkt, lite bus i blicken….

Rädd för stora stygga vargen….Allvarlig och på sin vakt….

Vi hade en så rolig stund och när vi packade in i bilen så frågade hon mig om jag visste vad hon tyckte varit roligast. Det visste jag så klart inte, svaret kom rappt och säkert, Alltihop! När jag lämnat av henne och åkte hemåt satt jag med varmt hjärta och fånigt leende. Sån himla förmån att få umgås en stund med dessa små, få ta del av deras tankar, funderingar och små bus.

Har du eller ditt/dina barn något ide på ett äventyr som passar just er? Tveka inte att höra av er så planerar vi tillsammans! Jag har massor av rekvisita och är alltid på hugget att sy eller skaffa nytt om så skulle krävas.

 

Nu börjar hösten krypa på, naturen börjar ändra färger och snart sprakar det utomhus. Jag älskar hösten och vill fira den med ett erbjudande på höstfotografering.

Passa på och fotografera barnen eller familjen, perfekta julklappen till släkten. Är du gravid? Passa då på att föreviga magen, fina minnen både för er och för den nya lilla familjemedlemmen. Har flera fina gravidklänningar och kjolar att låna.
Just nu är fotograferingen kostnadsfri, ni betalar endast för de bilder och eller produkter ni önskar köpa. Inget köptvång.

1-4  digitala bilder 650 kr styck

5 digitala bilder 950

10 digitala bilder 1450

15 digitala bilder 1950

Gäller bokning före 15/10 fotograferingen ska ske före 30/10. Bilderna kan komma att användas i min marknadsföring. För bokning klicka på bokaknappen eller skicka mail på info@dreamtales.se

 

Får många gånger höra att jag är så kreativ och ja det stämmer, att få utlopp för min kreativitet är något jag behöver för att må bra. Är jag unik med min kreativitet? Nej det är jag verkligen inte, jag tror nämligen att alla människor är kreativa, det tar sig bara ut i olika former. En del bakar, andra inreder sitt hem, finns de som har god organisation på sin tid och sina saker, allt detta är ju en form av kreativitet. Min kreativitet tar sig mer konstnärlig form och nu i form av bilder. Fick frågan en gång vad jag tycker bäst om i processen, ingen svår fråga alls för mig, jag älskar hela processen. Att få en ide i mitt huvud, söka inspiration, leta rätt på de personer som jag behöver för att genomföra iden, skaffa rätt rekvisita, genomför fotograferingen, sålla ut favoriterna och sedan redigeringen. Alla dessa steg ger mig tillfredsställelse och är både lika roliga som viktiga för slutresultatet. Min allra första fotografering med mer konstnärligt uttryck skedde november -14. Jag hade en ide om en mörk ängel, skaffade kjol och vingar tidigt som låg och väntade på tillfälle. Funderade länge på vem som skulle kunna passa, lite mer tid tog det innan jag hade samlat mod till att fråga modellen. När allt sedan var klart kände jag mig rusigt lycklig, sen kom en tomhet, en känsla av att jag aldrig mer skulle kunna genomföra något liknande.

Tack och lov så blev det ingen engångsföretelse utan jag gjorde flera fotograferingar och kände både samma rus och tomhet efteråt, nu har jag nog gjort det bästa jag kan. Men nej fel igen det blev fler och fler.

Nu blir det minst en mer kreativ fotografering i månaden och tomhetskänslan efteråt är helt borta, den har ersatts av en hunger att vilja skapa mer och mer. Inte är jag längre för feg för att fråga de jag vill fotografera heller. Tyvärr får jag ibland ett nej, inte tyvärr för att jag får ett nej utan tyvärr för att de svarar nej inte känner sig bekväma framför kameran och tror inte att de kan. Min filosofi är att i mina bilder kan alla vara modeller, alla passar inte till alla ideer, men det finns ideer som passar alla.

Så om du har en ide eller dröm om en specifik bild på dig själv eller dina barn så tveka inte att kontakta mig så genomför vi det, älskar nya utmaningar så kom med dem bara ….

Det här projekt har jag klurat på ett tag men inte riktigt kommit till skott. Har inte handlat om tid eller ideer utan mer hinder hos mig själv. Projektet är självporträtt, inga mobilselfies eller fula grimaser utan seriösa porträtt med ett tema och ibland lite redigering ibland mer. Orsaken till detta projekt är att jag får så många gånger höra “jag blir inte bra på bild” “jag tycker inte om att se mig själv på bild” och liknande. Det finns flera kvinnliga fotografer som använder sig själva som modeller och tar fantastiska bilder och jag har tänkt att det där skulle jag med ha gjort och jag vore yngre, smalare och mindre rynkig. Sen slog det mig att jag är ju precis så där kritisk mot mig själv som jag blir ledsen när andra är…. Då såddes ett frö i mitt huvud att vad sjutton nog ska jag väl kunna ta några porträtt på mig själv och skapa bilder av dem. Så i tisdags släpade jag ut kamera och stativ och satte mig för att modella. Hade väl inte tänkt ut nått riktigt tema denna gång utan det var mer att kliva över tröskeln och våga. Kan erkänna att det inte var så läskigt att ta korten men att sedan lägga upp dem på sociala medier och här i bloggen är tokläskigt och jag känner mig sårbar, men det är bra att ta av sig skyddet och göra läskiga saker för det växer jag av. Så här kommer första delen i mitt projekt….

Lite kul var det att lek så som bonus blev det en ny profilbild

Så här ser ni fotografen som modell. Tanken är nu att det ska bli en samling med tio bilder på mig själv med ca 1-2 veckors mellanrum. Förhoppningsvis gör det mig säkrare att vara även bakom kameran och se mig själv på bild och att jag förmedla det till andra!

Har två kvinnor jag brukar träffa med jämna mellanrum för att go bananas i kreativitet. Vi älskar alla hela processen, från att en av oss klämmer en ide, bombning av inspo, förberedelser och sedan till slut själva fotograferingen. Det är så befriande och energigivande att få släppa lös kreativitetenn och ha skoj. I söndags var det dags igen, denna gång i temat saga med lite tvist. Här är Neta igång med att förvanadla modellen

Den söta modellen Nina börjar nästan se lite otäck ut….

Nu ser ni vem vi hittat inspirationen från va ?

Lite blodröda läppar….

Slutklämmen med lite extra blod.

Ett blodrött äpple och lite photoshop så blev resultatet en bild som hämtad ur en skräckfilm….

En sak är säkert skoj så att det räcker och blir över hade vi i alla fall!

 

Förra söndagen hade jag ställt klockan, händer typ aldrig på en söndag men nu hade jag ett viktigt möte bokat. Klev in i bilen kvart i nio, och åkte några kilometer. När jag kom fram höll manen på den vackra hästen Disa att flätas. Hon var riktigt nyfiken på vad jag var för filur och buffade lite på mig. Modellen höll fotfarande på att göra sig i ordning. När alla var klara tog vi oss ut i sagoskogen och där kom hon ridandes på sin stiliga häst…. Rödluva i egen hög person

Sagofotografering Sagofotografering TSagofotografering

Stort tack Linnea, Lotta och Disa för att jag fick äran att fotografera hos er!

Vill du ha fina bilder på dig och din häst? Kika in här för mer information