Förra helgen hade jag en vinterfotografering, till den gjorde jag en krona. Fick en del frågor om hur jag gjort så jag tänkte att jag gör ett blogginlägg. Den är egentligen väldigt lätt att göra och att variera så att den blir unik. Började med att ge mig ut i skogen och plockade hem ris och kvistar, tog även några strån av den tjockare typen. Lät de ligga inne på tidningspapper över natten för att torka. Därefter plockade jag fram det som behövs. En sekatör, limpistol, resårband 3 cm brett.

Jag har min kompis Hedda (ett frigolithuvud från panduro) så jag limmade i hop resår bandet först. Om du inte har ett huvud så är det bättre att göra det sist. Se till att något under typ plast eller bakplåtsunderlägg av teflon både vid limning och sedan vid målning. Knipsa av ris och kvistar i önskad längd med sekatören. Limma sedan fast dem med limpistolen, går säkert bra med annat lim. Det jag gillar med limpistolen är att limmet är genomskinligt och lätt att fixa lite droppar och känsla av att det rinner. Även lätt att strössla på lite glitter om så önskas.

När limmet har torkat, lägg kronan på plast och spraymåla, jag köpte en burk silver på panduro för 99 kr. Spraya så att både kvistar och resårband blir jämnt silvriga. Tips är att hålla till utomhus då i alla fall min färg luktade väldigt starkt. När allt torkat limma ihop resår bandet så att det passar ditt huvud. Sedan är det redo att användas.

Dekorera gärna med lite bling. Jag tog ett halsband jag köpt på HM på och slängde på för att ge det lilla extra vid fotograferingen. Så här blev ett av resultaten från fotograferingen.

Nu klurar jag som bäst på nästa skojiga krona jag ska skapa. Till den kommer jag behöva en keps och kartong. Men det får bli ett annat inlägg 🙂

Avslutade 2017 med en gravidfotografering med fina Cajsa som väntar sitt första barn. Inför fotograferingen fixade jag en svart tyllkjol då hon passar bäst i mörka färger. Vi tog både utomhusbilder en bit från gården där hennes mamma bor och inomhus i stallet där hon har sin häst och tillbringar mycket tid. Tanken med bilderna var lite tufft med romantiskt inslag. Tycker vi lyckades riktigt bra. Vi började som sagt ute vid en vacker björkallé (kan ni tänka er fin den kommer bli i vår/sommar)

Vi hade tur att det inte var jättekallt ute denna dag, vi var dock inte ute så länge utan letade istället oss in i stallet, där fanns en del fina bakgrunder så jag gick igång på, hur fin är inte den här dörren?

Avslutet på fotoåret 2017 blev ett toppenavslut och jag känner mig redo inför 2018 års utmaningar och möten. Igår var det dags att kicka igång 2018 men årets första fotografering, modellen för dagen är en ung tjej som jag beundrar så mycket, sån styrka och glädje hon besitter trots de motgångar hon haft. Platsen för fotograferingen åker jag förbi varje dag till och från jobbet och jag har verkligen längtat efter att få fotografera där. Igår var det äntligen väder för att genomföra den planerade fotograferingen. Vädret var hel perfekt, lite kallt och inte allt för mulet.

Ser ni några likheter på bilderna, förutom att det är två skönheter? Just det de ha har samma kläder på sig och ändå blir det så olika uttryck. Dessa tyllkjolar är ju perfekta på det sättet att de passar alla oavsett storlek, gravid eller inte gravid. Jag har i dagsläget fyra olika färger för utlån vid fotografering, vit, ljusblå, ljusrosa samt svart. Har även några toppar som passar till. Under januari kommer jag fotografera och lägga upp ett galleri på de gravidkläder som finns i dagsläget att låna. Planer på mer gravidklänningar finns, funderar bara på vilka färger jag ska satsa på, vilken är din favoritfärg?

Vädret hattar hit och dit och det är en perfekt tid för pyssel  Förra helgen fick jag klar en piratklänning i barnstorlek och i fredags blev en vit tyllkjol klar. Har även pysslat ihop lite rekvisita till bebisfotograferingar. Här kommer bild på piratklänningen och en snöprinssecape. Bilder på de andra sakerna kommer till veckan. Känner mig redo att ta mig an vårens fotograferingar. Vill du boka en fotografering? In och fyll i formuläret så hörs vi BOKA

Ha en fantastisk söndag!

Som jag svettats och slitit, inte fått det som jag vill, givit upp för en stund. Senaste veckan bestämde jag mig för att nu räcker det, klart jag ska få min hemsida som jag vill ha den. Och nu så kan jag konstatera ännu en gång att när jag vill något och ger mig sjutton på det så kan jag. Nu är de viktigaste sidorna klara och jag känner mig så nöjd med min insats. visst det finns en till att finslipa och att lägga till, en hemsida ska ju leva och det är bäst att jag ser till att ändra lite nu och då så jag kommer ihåg hur man gör. Nu är det fredagkväll och jag är ganska trött efter en tuff vecka på jobbet och kvällsslitet med sidan men hårt slit lönar sig så är det bara! Här kommer en bild på vackra mamman i min hemmsydda rödluvancape, har fått lite dille på att sy cape, två har det blivit hittills, tre till på gång.

Gravid fotograf Uppsala

Nu tänker jag ta kväller och sjunka ner i fåtöljen, ha en fin kväll allihop!