I sommar har jag startat upp en fotoserie med tema Natur, känns alldeles högt aktuellt just nu. Hittills haft tre fotograferingar med temat. Den tredje fotograferingen kände jag att jag ville göra något lite extra och skapade en klänning med mossa, ormbunkar och strån.

Älskar att skapa dessa kreationer och göra någlot utöver det vanliga. Kommer med all säkerhet blir mer av denna vsara. Funderar som bäst på en variation med höst och vinter. Här är resultatet från fotograferingen som jag kallar Nature Kid.

Skogsfotografering med tema natur

Ibland får jag möjlighet att fotografera tillsammans med kollegor, det är så skoj och utvecklande. För ett par veckor sedan fotograferade jag tillsammans med min fina kollega Anna-Maria . Hennes goa energiknippe till dotter var modellen för dagen. Hon älskade att bli sminkad och satt still som ett ljus. Väl ute i skogen så hade hon massor av spring i benen och det gällde att vara med i svängarna som med de allra flesta barn.

Vi fotograferade på kvällen när ljuset är som mest magiskt, dock passar det inte alla barn, tur att kvällarna blir lite kortare och det magiska ljuset är allt tidigare på kvällen.

Jag har en hel del rekvisita i min ägo och den utökas ständigt, skaffar även rekvisita efter önskemål. Önskar ni en barn eller varför inte en familjefotografering med tema så tveka inte att höra av er så planerar vi ihop. Finns några tider kvar för fotografering i höst. Skicka ett mail till info@dreamtales.se för att knipa en av dem.

Denna säsong har jag haft två bröllop, varit andre fotograf på ett bröllop och ännu ett bröllop väntar nu i september. Har haft så himla kul och fått träffa så många underbara människor. Har från alla tre åkt hem med en salig ruskänsla i kroppen, trött ja visst, det tar på krafterna att vara i fokus och på tå för att fånga det som händer men det har givit så mycket tillbaka att det har varit värt ömma fötter och träningsvärk.

Nu börjar jag ladda för säsongen 2020, börjar med att fila på prislistan, efter det blir det att skapa ett informationsblad till blivande brudpar. Ska ni gifta er nästa år och vill ha mig som bröllopsfotograf, hör av er bums för jag bokar endast ett fåtal bröllop per säsong. Börjar alltid med ett möte där jag presenterar hur jag jobbar och ni får berätta kort om er dag. Efter det tar ni ställning om ni vill boka mig som fotograf till er stora dag.

Från ett av sommarens härliga bröllop med Countrytema

I helgen har det varit lite slitsamt, även lite sorgligt men mest befriande. Har nu tömt studion, städat ur och nycklarna är lämnade. Lite besvärligt att försöka få plats med alla prylar här hemma, men med lite knö och lite skohorn så går det. Det är ju dessutom högst tillfälligt. Till i höst så öppnar jag ny studio och jag är så laddad inför att sätta igång att starta upp arbetet med den, kommer att bli så magiskt! 

Nu laddar jag dock först och främst inför vår och sommarsäsongen med alla spännande utomhusfotograferingar som väntar. Har så mycket spännande idéer och taggad till tusen.

Än finns några tider kvar att boka till våren, finns ju så mycket spännande som händer i naturen nu, fotografering bland vitsippor är ju alltid lika magiskt.


 

På nått vis tycker jag att ballonger hör sommaren till precis som skrubbsår på knäna när man är barn. Tidigare i sommar hade jag ett fotoprojekt med ballonger och köpte därför en heliumtub ov fina ballonger. Fick både helium ov ballonger över så när jag skulle träffa lilla K för fotografering så kändes det självklart att ta med ett gäng ballonger i härliga pastelliga färger. Vi träffades på en av mina favoritplatser, Österbybruks herrgård, och vi hade en perfekt sommarkväll med det där speciella kvällsljuset.

Vi hade en riktigt rolig stund i parken trots att myggorna var lite ettriga, men de hade svårt att få fatt i oss när vi busade loss.

Det är absolut inte sista gången jag har ett knippe ballonger med mig vid fotografering, de förhöjde verkligen sommar känslan i bilderna, eller hur?

NNu känns det som om den här underbara sommaren håller på att ta slut och lämna oss för hösten. Älskar hösten med den klara underbara luften, stickade tröjor, tända ljus och sist min inte minst de sprakande färgerna. Än finns några tider kvar för att boka en höst fotografering med både bus och ballonger!

Har länge tänkt att jag ska komma igång med bloggandet mer regelbundet, nu har jag skaffat mig en iPad för att lättare kunna skriva när jag är i farten. Idag kom den och nu finns inga ursäkter så det är bäst att jag kommer igång.

Sommarsäsongen börjar lida mot sitt slut och jag börjar planera för hösten och studiofotograferingar. En hel del ny rekvisita har köpts in och en del har snickrats ihop. Jag har stått för idéer och planering och gubben har fått stå för arbetet, bra uppdelning tycker jag. Lördagen den 22 september 10-14 kommer jag ha höstöppning i studion med fina erbjudanden. Erbjuder 4 tider för fotograferingar, boka via info@dreamtales.se, först till kvarn.

 

 

Så var det dags för årets första minisessions. Jag är så pepp på att få träffa söta barn och deras föräldrar. Få busa loss och skapa minnen för familjerna, minnen att plocka fram många år framöver. Snart dags att se till och få i mig lite frukost, antar att jag kommer behöva massor av energi för denna dag.

Kamerorna är väl förberedda för dagens äventyr, batterierna är laddade, minneskort tömda, allt packat i väskan.

Så nu kööör vi så det ryker!! Ha en fin dag alla !

Så har det nästan gått en vecka på det nya året, har haft en lugn och god start på 2018. Ett år där jag har en del planer och uppsatta mål, men innan jag går in på det nya året känns som om det vore bra att knyta ihop säcken för det gamla året. År 2017 var för min del ett mycket bra och utvecklande år både privat, personligt och fotografmässigt. Jag började min utbildning som Beroendeterapeut i januari och tog examen i december, jisses vad glad jag är att jag hoppade på den utbildningen och att jag avslutade den. Utbildningen gav mig inte bara nya kunskaper, den utvecklade mig otroligt mycket på det personliga planet, dessutom lärde jag känna 19 helt otroliga människor som jag kommer bära vid mitt hjärta för evigt.

 

Började även året med Gabriellas utbildning “Det ultimata coachingprogrammet för fotografer” jisses vad utvecklande och gav en bra grund för mitt företag. Nu har jag hoppat på den en gång till då jag tycker repetition är bra och i år kan jag fokusera till 100%. Dessutom medverkar även Emelie i år, känns som en riktig drömduo att få ha som lärare i tre månader. Under 2017 åkte jag på två fotoworkshops utomlands, så inspirerande och utvecklande. I maj åkte jag med Hélena till Dorset, England. Har alltid drömt om att få åka till Engelska landsbygden, kan bara konstatera att det levde upp till mina förväntningar, bigtime. En mycket bra organiserad workshop som gav mig nya kunskaper och en hel hög av nya bilder. Med på den resan var Fredrik som driver bloggen Fredriks fika på tidningen hembakat, han gav oss tips och knep för fotografering av bakverk, vi fick dessutom smaka på hans läckerheter sedan, smakade inte fy skam jag jag säga!

I början av Juli var det dags för Island med Emelie, återigen grym miljö, härliga ledare och goa kollegor. Tyvärr var resan lite för kort för att hinna med att njuta av det storslagna landskapet, men jag ser resan som en teaser. Nästa gång blir det en längre tripp till detta land.

I juni nådde jag ett av mina stora mål och tillsammans med min grymma kollega Anna-Maria så hyr jag nu en studio i centrala Uppsala. Den är nu fullproppad med härlig rekvisita och vi har fått till två väggar att fotografera emot. Vi har under hösten fotograferat barn, familj och gravida i studion.

Ser så fram emot årets fotograferingar både i studion och utomhus, på tisdag så är årets första studiofotografering inbokad. Men redan idag blir årets första fotografering, håll utkik på instagram för resultat av den fotograferingen. Önskar er nu en fin lördag och ser fram emot att träffa er i år.

 

..på den härliga påsken och långledigheten. Den har gått i återhämtningens tecken och jag börjar känna mig redo för vårruchen. Mycket spännande och skoj kommer hända framöver och då vill jag vara full av energi så att jag orkar med. Har kommit in i ett riktigt bakstim och här bakas matbröd och bullar på löpande band, tänkte mig två olika sorters surdegsbröd idag och ett gäng bullar. Härlig syssla en röd måndag. Allt började med en inspirerande bakkurs (så klart var kameran med) i slutet av mars.

Fyra bakglada tjejer och så Anna som har Annas Bakstuga vägledde oss.

Det blev skratt och flera mumsiga matbröd

Surdegsknäcke

Och ett gänga stora goda bullar.

En väldans lyckad söndag. Gillar du att baka och har möjlighet så boka en bakkurs hos Anna i Rasbo, kan varmt rekomenderas, annars har hon öppet ibland och säljer sitt goda bröd.